Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Iwona40 ja też mam to szczęście że jestem jeszcze na zwolnieniu ale niestety za tydzień dobre sie kończy :( Więc leże w cieniu ewentualnie w domu pod wiatrakiem :D Fakt było mi jeszcze nie dawno zimno no ale aż tak nie trzeba podgrzewać temperatury ;) I ciągle czuje się jak napompowany balon ale to chyba niedoczynność jeszcze :(
Vjolka wyjedzie ale i wróci niedługo wiec głowa do góry :)
-
W tym upale to zrobiłam tylko kluski z serem,na drzewie mam jabłka,śliwki i ježyny,to niech się rodzina częstuje:-D Aaa i basenik w ogrodzie, woda trochę wytaplana przez dzieci ale chłodzi
Dzisiaj jestem trochę przygaszona bo mąż już wyjeżdża, tak szybko minęły 3 tygodnie...
-
Cześć :) powiedzcie jak żyjecie w tym upale bo ja jestem totalnie wyczerpana sił. dobrze, że nie muszę chodzić do pracy bo chyba bym ducha wyzionęła
-
Fanabe lekarz rodzinny bez problemu powinien wystawić zwolnienie.
-
Hej Dziewczyny mam do Was znowu pytanie bo na pewno jesteście w temacie.
Odebrałam dziś wynik histopat i rak się potwierdził, będą wycinać mi drugi płat tarczycy. Za jakieś trzy tygodnie pewnie. Miesiac temu miałam wycinany pierwszy płat. Kurczę, ale zapomniałam poprosić o zwolnienie do kolejnej operacji. Nawet mój pracodawca mi je zasugerował. Myślicie, że internista mi je wystawi bez problemu. Bo moj chirurg co dwa tygodnie w CO się pojawia:/ Bez sensu, że zapomniałam o zwolnieniu teraz muszę myśleć co tu zrobić:/
-
Dziękujemy byłemu ministrowi za konsylium, 370 km,trwało 2 minuty:-/
-
Dziewczyny co do konsylium odbywają sie na 100% tylko po co Was ciągną to ja nie wiem. W moim szpitalu gdzie byłam cięta chirurg onkolog jak spojrzał na biopsje to od razu powiedział że konsylium to formalność trzeba wyciąć i tyle. Czy bym była na tym czy nie to moim zdaniem bez sensu bo co sie znam? Medycyny przecież nie studiowałam ;)
Vjolka daj znać jak u ciebie?
-
Vjolka to daj znać jak to u Ciebie wyglądało :-)
Gatta ja miałam tsh jakoś koło 1,3 (nie mam przy sobie papierów)
Anka 50
Niestety nie wiem nic więcej jak tylko to, że jest zmiana, ale mam się niepotrzebnie nie martwić (łatwo powiedzieć). Jak mnie przyjmą do szpitala, to będę pytać jeszcze o to lekarza.
A to już w przyszłym tygodniu .... Już chcę mieć to za sobą... Chce wiedzieć, czy obudzę się bez węzłów bocznych, i co oni tam jeszcze zobaczą...
-
Vjolka
Trzymam kciuki :-)
Dziewczyny
Pisalam Wam, że niestety tak to konsylium wygląda,wielka sprawa tylko z nazwy :-) To przez tą kartę onkologiczna, która miała ułatwić wszystko :-)Mango
Czy te Twoje zmiany na plucach to jakiś cień?wiesz coś więcej?
Pozdrawiam cieplutko
-
Vjolka powodzenia ;)
Mango jak Tsh wyszło?? Czyli nie tam jak rząd mówił o konsylium :P ehhh... Dla mnie to głupota jechać na konsylium na 5 min a nic się nie dowiedzieć bo lekarzy nie ma, a w rozpisce jest że mam być kilku specjalistów....