Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • dziękuję...ale nie mam już sił dziewczyny
  • 9 lat temu
    Pierś robisz dla siebie.Warto walczyć,chociaż się upada...warto dla siebie i bliskich. Mieszkam w Przemyślu, więc Bieszczady i Polańczyk blisko...
  • 9 lat temu
    Kasiula no nie wiem może łatwo mi mówić, ale wydaje mi się że każdy kolejny dzień jest warty przeżycia. I starania żeby było lepiej. No dziad nie odpuszcza ciągle wystawia nas na próbę. Trzeba przyjąć jego strategię ;-)
  • on nie odpuszcza
  • tak ale tera po tylu latach......po co???też myślałam dla siebie....teraz nic już nie wiem inic już nie chcę.przepraszam ,ze dołuje.....ale raczysko zawsze czeka na naszą słabszą stronę
  • 9 lat temu
    Jeżeli rok w nicku to Twój rok urodzenia to jesteśmy równolatkami :-) Ja mam dwóch małych chłopaków, więc bunt na sytuację mam ogromny..
  • 9 lat temu
    Pierś robisz dla siebie! I dla skorupiaka, żeby pokazać że walczysz! Rozumiem, że masz dorosłych synów?
  • Ale młodsze ziewczyny nie zwlekajcie.......proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
  • 9 lat temu
    hmmm czekaj, to nie tak żeby uciekać od leczenia, miałam na myśli oderwanie się chwilowe od świata; tam pewnie mimo, że osoby nie jedno przeszły to czuć wśród nich pozytywne wibracje i wsparcie. Z tymi bagażami to faktycznie kicha... to może w ogóle za daleka podróż po operacji...
  • W kolejce na forum jest rak jajnika..też mam obciazenie genetyczne..i na nerki.....na co zmarł mój tato.....chłopaki dorosły czy warto walczyć!?????Sama nie wiem...po co robię tą pierś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat