Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kalmara jak się czujesz w duszy?
-
Uff,a ja sobie myślę...martwica;-)
Bez was bym zginęła<3
-
Vjolka ja juz troche razy ciachana byłam, miałam 2 cesarki, operację przepukliny i czucie w okolicach rany wracało dopiero po kilku miesiącach.
-
Vjolka to normalne. Tez tak miałam chyba przez 3 tygodnie
-
Dziewczyny, zwłaszcza te które leczą się na Śląsku, słyszałyście coś może o dr Janie Włochu ??
-
Dzięki dziewczynki:-)
Jutro pójdę do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie na wapń. Trochę mnie niepokoi, że nad cięciem ok 2 cm nie czuje skóry przy dotyku.
-
To patrzcie jak różnie podchodzą do rany. Mi opatrunek ściągnęli przy wypisie a te plasterki paseczki kazali ściągać w 8 dzien po operacji.
-
Vjolka mi chirurg kazał opatrunek zmieniać co 2-3 dni, wiec sama zmieniałam. Ale miałam jeszcze jakieś plasterki na ranie których nie kazał zrywać do odbioru wyniku hist pat, wiec nawet tego nie ruszałam. Po operacji będziesz osłabiona więc odpoczywaj ile tylko możesz :) dużo zdrówka życze :)
-
Vjolka ja tez plasterki ściągałam sama. Baaardzo latwo schodzą naprawdę sama bylam w szoku a jestem cykor :-p
Maszka wlasnie ja tak miałam. Guz naciekał mi na krtań i musialam mieć przypalane tam naczynia zeby go zniszczyć. Jestem ciekawa właśnie pod jaka kategorie w zwiazku z tym mój guz sie załapie, czy pt3, czy juz pt4.
-
Anka też cieplutko pozdrawiam :-)
Fajnie,że syn będzie już po jodowaniu,może kwarantanna nie zabierze mu dużo roku szkolnego.
Również miłego :-)