Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Vjolka Dużo zdrowka Ci życzę :-) plasterki sama sciagalam synowi, wapn brał tak jak Ty 2,1,1,2 teraz się normuje i bierze 2,1.Kilka dni po operacji mial jeszcze mrowienia,ale po wapnie przechodzilo.No i koniecznie dieta bezmleczna.Milego dnia:-)
  • 9 lat temu
    Dziewczyny, czy plasterki zdejmowałyście same,czy pielęgniarka? Jestem ciekawa jak rana pod plastrem...
  • Mango bedzie dobrze wierze w to! ;p Jescze jedno pytanie ... jesli guz wychodzi lekko poza ta otoczke czy cos tam to znaczy ze nacieka i cos sie moze dziac? Bo czytalam tam gdzie napisalas obok na forum. Mi na ostatnim Usg wlasnie tak powiedziala dr ze wyglada jakby wychodzil w jednym miejscu ale nie byla w 100% pewna . Jak zapytalam czy to sie moze gdzies rozsiewac itp to powiedziala ze nie ,zebym sie tym nie martwila. Ale teraz to juz sama niewiem... Mial tak ktos z Was dziewczyny?
  • 9 lat temu
    Dobranoc dziewczyny
  • 9 lat temu
    Wypiłam jeszcze 2 tabletki do rozpuszcznia i mam wrażenie, źe mrówki uciekają:-) Idę spać dziewczynki bo w szpitalu się przedstawiłem,a poza tym jakaś słaba jestem.Taki ze mnie zdechlak :-)
  • Vjolka jakby cos to na pogotowie podjedz.
  • 9 lat temu
    No to dawka dosc duża. .. ja czułam w stopach mrowienie jeszcze kilka dni po szpitalu ale sobie wtedy rozpuszczalam wapno i nawet przechodziło.
  • 9 lat temu
    2 rano,później 1,1i wieczorem 2
  • 9 lat temu
    Vjolka ile dziennie masz przepisanego calperosu?
  • 9 lat temu
    Dziewczyny jestem :-) po drodze byłam jeszcze u rodziny i dopiero dzisiaj dotarłam do domu.Mrowią mi palce,mam nadzieję, że nie będzie niespodzianek.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat