Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej ! Malwqa - gratulacje, ze jestes juz po. :) powiedz wycinali Ci wezly srodkowe ? Rozumiem, ze na biopsji cos tam wyszlo, ale czy w czasie operacji Twoj lekarz widzial, ze na nich sa jakies zmiany ? Kalmara - dobrze, ze u gina ok - wiadomo, jestes spokojniejsza :) Dziewczynki jak dlugo bralyscie po operacji wapn ? Ja w czwartek robie badania i jak bedzie ok to mam zamiar odstawic. Myslicie ,ze to nie za wczesnie ? Pozdrawiam wszystkich :)
-
Kalmara no i super wieści!!! A jaki masz poziom tsh?
Ja ostatnio miałam 6.9 więc pewnie mi też podniosą.
Ja jutro na kontrole do laryngologa. Miałam w wypisie takie wskazanie pewnie przez tę moją krtań.
-
Kalmara super wiadomość ! Ja juz jestem w drodze do domu . Lekarz powiedział ze napewno będzie więcej węzłów z przerzutem niż ten jeden co był badany . Ogniskiem pierwotnym prawdopodobnie był 1,5 cm guz . Za miesiąc mam wizytę kontrolna i jod jeszcze w październiku
-
Kalmara
Super ,a swoją drogą czy ja Ci nie pisałam,że dwoch raków nie mozesz mieć :-) :-) buziaczki
-
Rany, Kalmara SUPER!!! Dzisiaj Twój dzień :-)
Wypiję za Ciebie lampkę czerwonego wina:-)
-
Dzieki dziewczyny. Wiec tak jestem po kontroli. Gin za dwa miechy kazał sie zgłosić to poszerzymy diagnostykę - raka wykluczył na 100% :D Endo zmienił mi dawki tsh na 150 i raz 125. Kontrola za 2 miechy tak ogólnie wszystko ok. Kazał odstawić wapno bo jak nie biorę z vit b i wyniki mam dobre to mi nie potrzebne ? Ciężki dzień ale zakończony.
Poznałam dzis kobietę z rakiem macicy złośliwy ma wszystko wycięte, kiszki okrężnicę, i wiecie co żyje z rakiem od 2001. Mówi ze się zaprzyjaźniła z nim. A jakby nie powiedziała ze ma raka to bym nie uwierzyla tak ladnie i zdrowo wygląda. Wiec dziewczyny niezałamujący sie ? życie jest piękne i musimy z niego czerpać ile sie da.
-
Tak , zupa w szpitalu i do domu :D Kalmara trzymam kciuki za Ciebie <3
-
Kalmara trzymam kciuki za same pozytywne wiadomości!
Malwqa dobrze, że juz OK. Dzisiaj juz Cie puszczaja?
-
Malwqa, ja w szpitalu zgubiłam kilogram;-)
Kalmara duchem jestem z Tobą, napisz jak będziesz po.
-
Mango kurcze nie pomyślałam że to może być kwas he he . Wszystko jest ok , podobno od rurki tak się dzieje . W nogach i rękach nie mam mrowień. Wczoraj nawet zjadłam 3 biszkopty . Teraz czekam na śniadanie ma być wypas bo jogurt B) mowie jak po tygodniowym piciu :) ale jest ok