Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Vjolka super!!! Gratuluje!!! Termin jodowania taki jak u mnie. Tylko, że ja mam te przerzuty więc jakoś sie boję tyle czekać i drążę, żeby mnie gdzieś wcisnęli. Ale z takim wynikiem to termin super! :-)
  • Vjolka - teraz ja gratuluje badz co badz pozytywnego rezultatu, super wiesci. Oby tak dalej :) Mamy taka sama klasyfikacje stad moje pytanie - Gliwice stwierdzily, ze mozesz tyle czekac na jod ? Od czego zalezal Twoj termin ? Twoja data bylaby dla mnie marzeniem :) pozdrawiam !
  • 9 lat temu
    Wszystko ok:-D tylko padam na twarz. Węzły środkowe bez przerzutów, rak brodawkowaty, wariant mieszany,klasyczny i pęcherzykowaty,otorebkowany, średnica 1,8, ograniczony do tarczycy pt1b N0 Mx Jodowanie 25.03.2016 na urodziny mojej córki :-) nastolatka będzie mieć chatę wolną;-) Hip hip hurra, ściskam wszystkich:-)
  • Kalmara Anka50 Ja kilka miesięcy przed operacja i jeszcze ok 2,5 miesiąca po operacji (badanie w dniu przyjecia na duzy jod) miałam anty Tg ok 300. 5 miesięcy po duzym jodzie anty tg bylo juz ponizej 0.04 (czyli na tzw niewykrywalnym poziomie).
  • 9 lat temu
    Kalmara Jest miesiac po jodowaniu,a wynik jest bezposrednio po jodzie w szpitalu.Zobaczę co mu teraz wyjdzie.
  • No właśnie ja ten wynik odebrałam na kontroli po jodowaniu ale badanie robione było w dzień przyjęcia do szpitala. Endo nie kazał sie przejmować bo ide na duży jod ponownie w grudniu. Anka50 a Twój syn jest świeżo po jodowaniu więc chyba też nie ma co sie stresować?
  • 9 lat temu
    Kalmara Moj syn mial po jodowaniu anty Tg 820 jutro robię mu badania kontrolne ,bo się martwię.
  • Hej dziewczyny Jak czytam to z jednej strony sie ciesze ze mam już to za sobą znaczy operacje i pierwszy jod ale z drugiej strony jak widze ile nowych osób :( to aż smutno ;( Zdrówka wszystkim i nowym i stałym tarczyczką i wytrwałości!!! A mam pytanko odnośnie wyniku Anty Tg - 168 czy miałyście podobnie po operacji?? Vjolka odezwij sie
  • 9 lat temu
    Vjolka hallo jesteś?? Z tego co pamiętam miałaś wizytę wczoraj i jak tam??
  • 9 lat temu
    Maszka27 skoro raz wyszedł rak to moim zdaniem nie ma się co czarować - coś z tym trzeba zrobić i to szybko . Ja z racji tego że lekarze nie potrafili mnie zdiagnozować zecydowalam się na prywatne leczenie i prywatną operacje , jod juz będzie państwowo :D ale sporo zapłaciłam za to żeby to wszystko tak się potoczyło . Jeśli będziesz chciała to podam Ci namiary na lekarza który mnie w końcu zdiagnozował. Jeśli będziesz w Polsce to może się do niego wybierzesz

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat