Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • malwqa Trzymaj się! Czas na pewno szybko minie. ;)
  • 9 lat temu
    Dziękuję <3 niektórych lekarzy powinni wysłać na kurs rozmowy z pacjentem . Jutro dostane jod. Dzisiaj ostatni zastrzyk. I 4 dni w izolatce . Byle by szybko zleciało
  • Tak wogole to mysle ze usuwajac tarczyce od razu powinni usuwac wszystkie wezly ,bo ten rak lubi wlasnie wezly.a tak to zapobiegawczo powinni wyciac I czlowiek by sie nie zamartwial na przyszlosc.
  • aneta31 Niedługo kończę 38 lat. ;) Leczę się, choć może to za duże słowo ;) od 2013 r.
  • Malwqa Dokladnie dziewczyno nie zalamuj sie!mi tez beda usuwac wezly I lekarz mi mowil ze to nic nie zmienia,tak czy owak mnie wylecza!TAk jak I CIebie z reszta!
  • 9 lat temu
    Malwqa co za komentarz lekarki... brak słów... Przecież 90% z nas ma przerzuty na węzły. A ciągle nam powtarzają, że to niczego nie zmienia. Jest operacja i jest jodowanie, które te ewentualne przerzuty ma dobić. Przecież po to tam teraz jesteś. Co to za gadka o gorszych rokowaniach... Trzymaj się i pogadaj z innym lekarzem.
  • 9 lat temu
    Malwqa Naprawdę trafiłaś na jakiś idiotow.Tyle razy bylam w Gliwicach, syn miał przerzuty w węzłach i zawsze lekarze mówili ,że da się wyleczyć.Nie dopuszczaj glupich myśli!
  • malwqa gdzie Ty się leczysz co za debil z tego lekarza, głupoty opowiada, przypominam Ci o osobach z tego forum z przerzutami do kości płuc które są dzisiaj w pełni zdrowe, dasz rade!!!!!!!!!!!Ja miałam pełno przerzutów i słowa lekarza brzmiały TO NIE MA ZNACZENIA W TYM RAKU CZY BYŁY PRZERZUTY CZY NIE ROKOWANIA SA BARDZO DOBRE!!!!!!
  • 9 lat temu
    Hej wszystkim . Dzisiaj mam takiego dola ze najchętniej bym uciekła z tego szpitala . Dzisiaj była na obchodzie ordynatorka i powiedziała mi ze rokowania nie są za dobre z racji tego że rak rozsiał się po węzłach.... co lekarz to inne zdanie ....
  • Ania12 a ile masz lat jesli mozna zapytac?I od jak dawna sie leczysz?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat