Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Moja koleżanka z pracy ma wyciek z piersi. Lekarz powiedział jej że to ma związek z tarczycą. Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?
  • 9 lat temu
    Kaska gratuluję <3 teraz to już nie możesz się stresować więc myśl tylko pozytywnie.Glowa do góry rodzina Wam się powiększy to jest teraz najfajniejszy okres w Waszym życiu :D
  • 9 lat temu
    Kaska gratuluję ? wszystko będzie ok ?
  • 9 lat temu
    Hejka Dzięki dziewczyny ;) Mam tylko nadzieje ze będzie wszystko u nas wporzadku. Mam obawy,... Ale to chyba normalne.
  • kaska gratulacjeeeeeeeeeeeeeeeee!!!super wiadomosc :)
  • Kaska Szczere gratulacje <3
  • kaska Gratuluję! :)
  • 9 lat temu
    Kaśka super! cud mnożenia miłości :-)
  • 9 lat temu
    Hejka U mnie ok, chciałam wam powiedzieć że w ciąży jestem :) robiłam betę i to potwierdza.początek 5 tygodnia. Za tydz idę do gina. mieliśmy pozwolenie od endokrynologa i ginekologa więc działalismy :) I się udało. :) Kurcze tylko nie wiem co z calperosem... Czy ja go mogę brać?
  • rece opadaja,mam nadzieje ze szybko wroce do formy bo dzis nawet synka nie dalam rady nakarmic takie mam straszne oslabienie.wczoraj czulam sie duzo lepiej ,dzis niestety fatalnie...w srode mam zrobic badanie krwi a w piatek na konsultacje odnosnie tych wynikow,ciekawe jak wyjda.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat