Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kalmara
ja właśnie zmieniłam dietę. Jem ogromne ilości warzyw i owoców . Nie jem mięsa. Nie spożywam laktozy i ograniczyłam gluten
-
malwqa miałam tak dopóki nie zmieniłam diety.
Asia88 moze zmien szampon. Miałam taki problem po jodzie i zmieniłam szampon na gliss kur serum taki delikatny fiolet. Poprawiły mi sie włosy. Takie gęstsze są i mocniejsze.
-
Cześć kobietki :) mam pytanko czy ktoś może wybiera się na jodowanko do CO 24.02 ?? Fajnie by było mieć jakąś znajomą duszyczkę w tym samym czasie.
malwqa: nie miałam póki co takich problemów, ale mam za to problem z włosami. Wypadają mi i zaczynają się robić prześwity ;( już nie wiem co mam robić.
-
Dziewczyny mam do Was dyskretne pytanie :P
czy będąc w nadczynności macie problem z biegunkami? ? Ja mam jakąś masakrę . Tsh spadło mi prawie do 0 i od jakiegoś czasu kibelek to mój drugi dom :-/
-
to może niech fryzjer doradzi?? Jeny jak pomyśle że już po jutrze o tej porze bede u siebie w domeczku jak sie mordka cieszy. nawet nie ważne wyniki ważne ze we własnym domeczku :) we własnym łóżeczku i własny prysznic :)
-
Ja to tež mam marudny dzień i kryzys wszystkiego:-/
-
Dobrze że masz z kim kaszleć ;-)
Ja idę dzisiaj do fryzjera i nie wiem czy mam być blondyną czy zapuszczać czy ścinać, to są dylematy :-B
-
Vjolka zamiast czytać ksiązki o depresji to pisz co lezy na sumieniu razem damy rade :) Jako "cukrzyk" za dużego pola do popisu nie mam. żuje gumy, pije herbatę, wody to wypiłam dopiero butelke nie idzie mi ni diabła. Obie z koleżanką kaszlemy i taka gula przeszkadza kwa mać :( przyszedł człowiek zdrowy wyjdzie chory :( żarcie ohyda prawie nic nie jem to dziś salowa przyniosła zupy mlecznej której mi nie powinna dać wg ich przepisów. Ale mam dzien na marudzenie :)
-
Żołądek to mi świruje chyba po informacji pani dermatolog.Mam takie czasami doły dlatego czytam książkę o depresji, może sobie coś w głowie poukładam:-/ ;-)
Kawka trzymam kciuki!
Kalmara jakie cukiereczki ciućkasz w izolatce?
-
Czołem:-)
Dostałam oslonówkę na żołądek, a gastroskopię mam mieć w styczniu.
Lekarz mnie trochę uspokoił,wcześniej dermatolog stwierdziła zespół Lesera Tralata, który jest informacją skóry o procesie nowotworowych np układu pokarmowego.Byłam wywalona w powietrze. Dosyć mam biegania po lekarzach...