Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ten węzeł na pewno jest odczynowy. Jak będę u endokrynolog to z nią porozmawiam. Na wczorajszej wizycie u onkologa nie mogłam tego zrobić. W ogóle ta wizyta odbiegała od ideału.
-
Emka trzymam mocno kciuki!!! Daj koniecznie znać!
-
Wizytę mam w kwietniu...laboratorium to samo, wartości norm Również . powtórzę badanie za dwa miesiace, jeśli wynik będzie dalej rosnący skontaktuje się z lekarzem
-
Kawka a co to oznacza? Hashimoto?
Emka25 a w tym samym laboratorium robiłaś? To wciąż jest ponizej 1, wiec bardzo niska wartość. Moze to jakieś chwilowe nic nie znaczace wahnięcia. A masz planowana jakąś wizytę kontrolna w najblizszym czasie?
-
sylwusiaaa pytasz o powikłania po jodzie ja własnie od dwóch miesięcy walczę z póżnym popromiennym zapaleniem ślinianek.Pół roku po drugim jodzie spuchłam z lewej strony miałam trudności z jedzeniem i potworny ból przy każdym ruchu szczęki trwało to ok3tyg w listopadzie prawy policzek Całe szczęście że miałam w tym czasie wizytę w Gliwicach ,wyjasniono mi że że to po jodzie, bo laryngolog u którego byłam u siebie stwierdził przeżuty.Teraz jest lepiej, rano muszę rozruszać szczeki i w ciągu dnia jest ok.Bezpośrednio po jodzie straciłam smak tak ok.na 2tyg.a ze sliniankami było w porządku to teraz mi wywaliło :)
-
Hej dziewczyny, jestem 1,5 roku po operacji, poziom tyreoglobuliny miałam cały czas ponizej 0,04 ..obecny wynik to aż 0,6, choć dwa miesiące temu było 0,2...domyślam się ze coś złego się zaczyna dziać...
-
Nie musicie odpowiadać, już wszystko wiem.
-
malwqa
Oj, to rzeczywiście nieciekawie. Choć muszę przyznać, ze ja też kiepsko się czułam po jodzie. Słabo mi się często robiło. Ogólnie spadek formy. Morfologię będę robić za jakiś czas - przed wizytą kontrolną w CO.
-
W biopsji wyszły mi liczne rozproszone i w skupieniach komórki limfoidalne węzła chłonnego.
Tak się zastanawiam. Czy to jest po prostu węzeł odczynowy po przebytej infekcji, czy to może choroba Hashimoto.
-
No właśnie mi też nikt wcześniej nie powiedział ze takie reakcje organizmu mogą wystąpić . ....
coś rzeczywiście ostatnio gorzej się czułam jakąś taka osłabiona .. a tu proszę anemia i to jaka silna . I nie ma mowy ze to po czymś innym . Dzień przed jodowaniem miałam robioną morfologie i wyszła idealna . Dwa tygodnie po jodzie morfologia cala rozjechana :-/ to samo z wątroba .