Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Kochani - w Nowym Roku - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia, zebysmy wymieniali sie tylko pozytywnymi informacjami i zeby nowych osob bylo coraz mniej....mimo wszystko i na przekor - szczesliwego Nowego Roku :)
  • Dziewczyny na poniedzialek mam termin operacji,od wczoraj mnie telepie z zimna i dzis gardlo lekko boli czy myslicie ze mnie zoperuja? Chcialabym miec to juz za soba.
  • Drogie kolezanki :) Zycze Wam jak i sobie aby ten nowy rok dal Nam Wszystkim duuuzo zdrowka!Szczesliwego Nowego Roku !!!!!!
  • Wyciąganie nie boli tylko taki dziwny odgłos "plum" na koniec ;) a bliznę po drenie to mam górną część małego krzyża ;) do przeżycia. I jak z kimś rozmawiam o operacji to właśnie każdy myśli że to jest ślad po tarczycy na klatce ;) Dokładnie zdrowie najważniejsze :)
  • Boje się ze to będzie mega ból z tym drenem przy wyciąganiu no i ze jakas nieladna wielka blizna zostanie,ale to pikus, najwazniejsze zdrowie ;)
  • justa czemu drenu sie obawiasz?? Mnie też operował jeden z najlepszych specjalistów z wawy. Blizna wcale nie widoczna, przytarczyczki pracują idealnie bo nietknięte, a dren wyjęli na trzeci dzień po operacji w dniu wypisu:) Maluteńki ślad po nim tylko został, ale to moja w sumie wina ;). Olika i Justa nie myślcie co może pójść nie tak. Pozytywne myślenie będzie operacja obudzicie sie bez problemu bez skutków ubocznych takie podejście ma być :)
  • Kurcze nie wiem jak usunąć komentarze które mi komp sam wrzuca za każdym razem jak odswiezam strone :/ Sorki za smietnik.
  • Olika, obudzisz się spokojnie, na bieżąco lekarze monitorują stan zwiotczenia mięśni itp. Kilka razy już miałam znieczulenie ogólne i tego akurat nie musisz się bać ;) bardziej mnie przerażają ewentualne powikłania , że strace głos w wyniku porażenia strun głosowych itp. No i wizja drenu mnie przeraża, ale to w tym wszystkim pikuś przecież :P
  • Olika, obudzisz się spokojnie, na bieżąco lekarze monitorują stan zwiotczenia mięśni itp. Kilka razy już miałam znieczulenie ogólne i tego akurat nie musisz się bać ;) bardziej mnie przerażają ewentualne powikłania , że strace głos w wyniku porażenia strun głosowych itp. No i wizja drenu mnie przeraża, ale to w tym wszystkim pikuś przecież :P

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat