Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Pytam bo w sobote zrobilam usg i nie wyszly mi zadne guzki... lekarz ktory robil powiedzial ze cuda sie zdarzaja i zebym skonsultowala to z lekarzem...nie chce wyjsc na idiotke. Dodam ze usg robilam u dobrego i znanego patomorfologa i radiloga...
-
U mnie nie robili, już raz było otwierane i lekarka wiedziała co już wcześniej wycięła, a co musi jeszcze wyciąć.
Myślę, że u Ciebie nie będą robić USG. W sumie nie mają na to czasu. Jak byłaś na wizycie u lekarki to chyba wszystkie Twoje wyniki oglądała ?
Nie bój się, wiem łatwo powiedzieć, będziesz naprawdę w bardzo dobrych rękach.
Ps, Powinnaś się cieszyć, że od diagnozy do operacji minęło tak mało czasu, ja tego szczęścia nie miałam. Musiałam wyczekać swoje co nie było dla mnie korzystne.
-
Operacje mam miec przed poludniem.Kawka czy przed operacja robia jeszcze raz USG?
-
witam w nowym roku :)mnie za niedlugo tez czeka jod,nie bede odstawiala tabletki tylko czeka mnie zastrzyk.ale jak to,po nim tez sie tyje???myslalam ze tylko po odstawieniu hormonu moze to nastapic :(
-
Operacje mam miec przed poludniem.Kawka czy przed operacja robia jeszcze raz USG?
-
-
Justa1234x operacje masz po południu ? Ja miałam o 17 w Medicoverze i trwała 2 godz, wyszłam po 2 dniach po operacji. To była moja 2 operacja. Na pierwszą operację szłam przeziębiona ( kaszel mocny, katar). Miesiąc przed operacją dopadło mnie silne przeziębienie. Też się strasznie bałam, że nie dopuszczą mnie do operacji.
-
Mi po 2 tygodniach tsh spadło do wartości przed zastrzykiem. Miało to niestety swoje konsekwencje . Przytyłam a raczej 'napuchłam' na całym ciele i mimo trzymania diety przytyłam 5 kg. Lekarz powiedział mi ze niestety to są te gorsze strony zastrzyku.
Kawka nie dziękuję <3 to już w czwartek ;-/
-
Aaaa to juz jutro, umieram ze strachu :-(
-
Justa1234x, Olika i malwqa powodzenia.