Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Dziekuje za wsparcie dziewczyny :)
  • Kalmara- wyczułaś mnie, strasznie się nakręcam ;)
  • Mam taka nadzieje bo wynik biopsji to jak kamienieniem w łeb bym dostala. Potem wizyta u dr.Stachlewskiej a ta blyskawicznie umowila mnie na termin operacji. Nie mialam czasu nawet sie z tematem oswoic. O raku wiem od dwoch tygodni a za tydzien juz operacja :/
  • Dalej nie wiem co to B6 oznacza niestety. W necie szukałam kody chorób, raków itp i nie wiem. Prawda taka że najdokładniejszym wynikiem będzie hist pat. U mnie na wyniku biopsji od razu miałam napisane "zmiana złośliwa". Jak czytasz forum to pamiętaj tylko o tym, że każda z nas inaczej wszystko przechodzi. I że ktoś coś to nie znaczy że Ty też masz tak samo mieć. Masz sie nie nakręcać i pozytywnie myśleć :)
  • 9 lat temu
    Justa1234x, mnie operowała 2 razy dr Stachlewska, zero powikłań, no może oprócz chrypki po pierwszej operacji. To minęło. Przytarczyce niewycięte, jakoś tam działają. Wspomagaczy leków na przytarczyce nie biorę. Piszę jakoś tam działają, bo wynik mam albo ciut poniżej normy, abo trochę ponad najniższej normy. Lekarka jest jedna z najlepszych. Nie bój się, będzie dobrze.
  • O udalo sie :)
  • Probuje wkleic wynik biopsji ale cos mi nie wychodzi :/ od tygodnia czytam to forum i glowa mi juz peka od informacji, ale Wasza walka i ppstawa dodaje otuchy :-)
  • Justa Mango ma racje, też nie słyszałam o takiej klasyfikacji. Strach jest naturalny. Ale popatrz ile tu nas już jest. Każdy na jakimś etapie walki z tym dziadem. Jedni krócej inni dłużej ale każdy z tego wyjdzie. Więc głowa do góry :) W razie wątpliwości pytań pisz. Będzie dobrze
  • Mango dziekuje :-* Dr Kubicki z Warszawy robil mi biopsje i takie wlasnie mam dziwne oznaczenie b6. Za tydzien bedzie mnie operowac dr.Stachlewska chyba jedna z lepszych od tarczyc ale i tak sie boje powiklan itd.
  • 9 lat temu
    Justa ja nie słyszałam o zadnej skali nowotworu w klasyfikacji B... Wiem o G, nasze klasyfikuje sie najczęściej TNM , ale to dopiero po badaniu histopatologicznym. Nie martw sie! My tu wszystkie z tym walczymy i naprawde mówię Ci bedzie dobrze! Trzymam kciuki za operacje i pytaj o co tylko chcesz!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat