Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Operacje mam o 15.30 usg mi juz nie zrobia... nie wiem sama co myslec.
-
to tylko współczuć tyle czekania w stresie :(
-
Lekarka jest teraz w Centrum Onkologii do Medicover przyjedzie po południu. Justa1234x na razie nie ma z kim tam rozmawiać. U mnie było tak, że lekarka przyjechała godzinę przed pierwszą operacją.
-
Dziewczyny pozdrawiam i powodzenia :-)
-
-
Operacje mam o 15.30 usg mi juz nie zrobia... nie wiem sama co myslec.
-
malwqa to mnie zasmuciłaś :( Lekarz nic nie mówił o takich skutkach ubocznych, ba - w ogóle nic nie mówił. A rozmawiałam z nim na temat wagi bo przed szpitalem w miesiąc schudłam 7kg. Teraz bezpośrednio po szpitalu 1kg w dół i waga stoi. Czułam jakbym miała stawy opuchnięte ale waga nic. Musze w tym tyg zrobić tsh koniecznie.
Justa1234 jestem w szoku i czekam na wieści. Mam nadzieję że zrobią Ci jeszcze raz usg w szpitalu. Powodzenia.
-
Weź koniecznie.
Ps. Idę już do łóżka, wyłączam komputer.
-
Chwycilam sie metody niekonwecjonalnej. Kiedys opisze Wam bo to skomplikowane troche... W medicover mam byc na 7 rano i przed poludniem ma byc operacja. Nie chce wyjsc na kretynke ale chyba wezme wynik tego sobotniego usg i poprosze o skonsultowanie :/
-
O kurcze. Jakbyś miała czas to byś mogła po kilku tygodniach zrobić USG, ale Ty go nie masz.
Na którą masz jutro tam jechać ?
Może spróbuj zadzwonić na komórkę do lekarki, ale oczywiście z rana nie teraz.
Operację zawsze można odwołać, a jak już będziesz cięta i się okaże, że naprawdę tarczyca jest czysta to dopiero będzie nie ciekawie. Ale przecież w biopsji wyszedł rak i to robił naprawdę dobry lekarz.