Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Jestem juz po operacji ktora odbyla sie rano. Ciagnie mnie to cholerstwo ani zakaszlnac ani sie ruszyc...jak wezme wiekszy oddech to kluje troche to normalne.. ? Opuchniete I czerwone.... Ogolnie przezylam jakos...spiaca jestem caly dzien..usunieto mi polowke wezly Cale nie powiekszone..
  • 9 lat temu
    kalmara, aniaW12 dziękuję bardzo za odpowiedz jadę na jod leczniczy , więc trduno zdrowie jest najważniejsze... pozdrawiam gorąco jeszcze się odezwę :D
  • 9 lat temu
    Karolaols zmień lekarza.będziesz teraz miała dużo pytań i wątpliwości.musisz mieć lekarza do którego będziesz miała zaufanie i będziesz mogła się zwrócić w każdej chwili.
  • 9 lat temu
    Malwqua dzięki za odpowiedź.trzymaj się :D
  • 9 lat temu
    anka50 jestem juz po :-) trochę gorzej się czuje niż po pierwszej operacji ale jest znośnie . Aga2811 ja dostałam 100 mci to jest to samo co 3700 MBq
  • 9 lat temu
    karolaols Ja parzę wg przepisu na opakowaniu. 1 łyżeczka na filiżankę. Temp. wody ok. 90 stopni. Piję go 3-4 razy dziennie, bo te same listki można zaparzać kilka razy. ;) Świetnie się sprawdza taki metalowy zamykany zaparzacz. ;)
  • 9 lat temu
    Aniaw12 mam nawet czystek w domu, zaparze wieczorem. Masz jakieś wskazówki czy robić według przepisu w internetach? ;)
  • 9 lat temu
    Wiecie co.. Ogólnie czuje ze jestem z tym sama.. Piszecie mój endo, mój rodzinny itd a na mnie moja endo się wypiela i na pierwszą wizytę po operacji zaprosiła za 3 miesiące... Jestem wkur... Bo chyba powinna wykazać chociaż przyzwoite zainteresowanie na przykład wynikiem histopatologii.. A ona dając mi skierowana na operację już się pożegnała...
  • 9 lat temu
    karolaols Ja piję herbatkę z czystka już jakieś 2 miesiące. Trudno stwierdzić czy pomaga, bo wyniki krwi ostatnio miałam prawidłowe. Tylko z poziomem wapnia cały czas walczę. ;) kalmara Trochę mnie dziwi, że lekarz zalecił 30 pestek dziennie. Podobno bezpieczna dawka to 3-4 sztuki. annia2321 Tak jak kalmara napisała, jeśli jedziesz na jod leczniczy, to wesele niestety odpada.
  • 9 lat temu
    Jak go brałam we wtorek to widziałam karteczkę z liczbą 2000 ale nie wiem jakie jednostki moja sąsiadka z pokoju dostała 5000 więc łykała 2 kapsułki.chyba zaczynam mieć stracha przed jutrzejszą scyntygrafią.histopatologia po operacji podniosła mnie na duchu guzy nie przekroczyły 1 cm węzły były czyste a teraz zaczynam mieć stracha

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat