Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dagmara 89,ja mam 6 latke która śpi ze mną, i jest w sumie uzależniona od mamusi,każda mama w takich chwilach myśli a co jeśli, moja młoda ma luszczyce i problemy z sercem,musze to przejść dla niej.Ja dopóki nie trafiłam do endokrynolożki to płakałam non stop po usg w szpitalu zalamalam się babki tam mnie zdolowały,jak powiedzialam to Pani doktor,zrobiła usg i powiedziała że tamta na usg raczej ma pojęcie ogólne i mam się nie martwić, jej usg wyszło zupelnie inaczej,lepiej na szczęście, wiem że ci ciężko ale dasz radę, jak ja dałam to każdy da radę, jestem panikara...teraz martwie sie konsultacją ale chce zeby mi to wycieli i wyleczyli co by to nie było... Napisz jak możesz po wizycie,ja byłam w Poznaniu u bardzo kompetentnej pani doktor.
-
Kasiula17 dziękuje. A kto mnie zmotywował?? Oczywiście że Ty i za to dziękuje :) mam nadzieje że Cię przegonie z kg ;)
Asica jak są efekty to aż chce sie więcej ;)
Dagmara89 nie nakręcaj sie nie potrzebnie. Poczekaj na wizytę u lekarza. Z tego co zrozumiałam nie miałaś jeszcze usg? Swojej szyi nie dotykam bo mam takie schizy przez tego węzła że wszędzie wyczuwam guzki ;)
-
Kasiazrozpaczona dziekuje staram sie nie dolowac choc czarne mysli mam caly czas w glowie, moja sasiadka miala kiedys tarczyce wielkosci jablka duzego. Wygladala jakby polknela pilke, ale zyje do tej pory a tarczyce chyba usunela bo z dnia na dzien jej zniknela. Ja to najbardziej boje sie wlasnie rozlaki z coreczka (18m) nie wiem jak mala to zniesie jak bede musiala isc do szpitala na sama mysl ze bede musiala ja zostawic chocby na jeden dzien chce mi sie plakac :( juz nie wspomne o tym odizolowaniu o ktorym pisza dziewczyny...
-
Dagmara89,jestem w podobnej sytuacji,ja juz zrobilam morfilogie,tsh,i usg dwa razy,wizyte u endojrynologa mialam w środę, Pani doktor mnie uspokoiła, w poniedziałek mam już konsultacje i date operacji wyznaczają, wszystko idzie szybko i sprawnie, też mam nerwy ogromne,mam guzka duuuzego i małe, dziewczyny tu na forum bardzo mi pomagaja uporać się z nerwami,mają wiedzę i ogromna pogodę ducha,chyba musimy brać z nich przykład, głowa dp góry, mnie uspokoiła pani endokrynolog,ale wiadomo nerwówka jest.Spokojnie idź na wizytę a będzie o.k,pozdrawiam.
-
@Timi, Na skierowaniu jest to wyraźnie napisane,STAWIĆ się pomiędzy 7.00 a 10.00. Wstawić można się na imprezie ...Złośliwość celowa w odpowiedzi na Twój komentarz "jak zwykle nikt mi nie odpowiedział..." :)
-
Hej wszystkim
Timi jeżeli chodzi o Gliwice to napisz czy idziesz na jod czy do przychodni ?
Co do miesiączki to u mnie się nic nie zmieniło wszystko jak przed operacją a i nie denerwuj się tak może te osoby co tu zaglądają potrzebują się wyzalic komuś kto je zrozumie
Kalmara widzę że się zawzielas z tą dietą
-
Do aniaw12 napisałam o plastrach sutricon tylko dlatego,ze zobaczyłam o tym w poście wyżej i u mnie zdziałał cuda.Nie wiem kto na co jest uczulony i co na tym forum się dzieje,bo ja na to forum nie wchodzę,nie śledzę,nie czytam nie mam takiej potrzeby żyje swoim życiem są ciekawsze rzeczy w życiu niż wchodzenie na to samo forum latami.Co znaczy,ze plastry są drogie..?Dobre i skuteczne rzeczy kosztują tak jest z wszystkim.Ja zapłaciłam zamawiając przez aptekę internetowa 98zl plastrów jest 5 są ogromne w porównaniu do wielkości blizny po operacji tarczycy.Zuzylam tylko dwa z czego kolejny zużyłam po drugiej operacji laparoskopowej zostały mi jeszcze dwa.Zawsze można z kimś kupić na spole albo odsprzedać nie widzę problemu,a chętnych na te plastry nie brakuje.
Jak zwykle na zadane pytanie przeze mnie nikt nie odpowiedział po raz kolejny zreszta.Wyglada na to,ze babeczki,które były na tym forum kiedy ja się zapisywalam po prostu tu już nie zaglądają podobnie jak ja,a pozostałe panie,które w życiu się po prostu nudzą tu właśnie zabijają czas :D
Pozdrawiam wszystkich i zdrowia życzę.
-
Witam wszystkich. Jestem tu nowa, ale wiadomo dlaczego tu jestem. Otoz wyczulam u siebie guzka na tarczycy dosc twardego nie przemieszczajacego sie, kiedys juz go mialam, ale sie jakby zmniejszyl a teraz ponownie pojawil(urosl) w poniedzialek mam wizyte u endokrynologa, jestem cala w nerwach caly czas szukam.informacji na ten temat. Mam nadzieje ze okaze sie to tylko niezlosliwy guz albo cysta a czy ktoras z was miala tak ze wyczula sama dosc twarda kulke na srodku tarczycy tak jak ja?
-
kalmara SUPERRRR :-) Bardzo się cieszę, że udało Ci się z dietą i wagą :-) Nie jest tak źle z tą dietką prawda? :-) Na prawdę super wynik. Tak trzymaj.
aniaw12 używam oryginalnych plastrów kupionych w aptece i tak moja skóra je odrzuca :-( A szkoda bo faktycznie wielu osobom pomagają. W moim przypadku jest niestety odwrotnie.
-
Kasiazrozpaczona spokojnie...ja tez tak mialam za nim mnie zoperowali to 3 razy dziennie sprawdzalam szyje w lustrze czy mi nic nie wyroslo itp co by mnie nie zabolalo juz mysalam ze to to...
Wmawialam sobie rozne rzeczy to normalne a tak naprawde nic mi sie nie dzialo ...I teraz po operacji juz troche wyluzowalam..
W sumie nie do konca..
Bo teraz mysle o przezutach I jaki rak bedzie u mnie czekam na badanie histo (podejrzenie brodawkowaty) I trzymam sie tego chociaz mysli rozne.
Dziewczyny pisalyscie ze bola Was piersi. Wiem ze to nie to forum ale mnie boli zawsze przed (tzn jakies 10/12 dni przed) miesiaczka prawy sutek I czuje taki gruczol/kulka jakis twardy badalam to na USG ale podobno nie ma nic ( za to raka w szyi mi znalezli??) moze ktoras tak ma. Mysalam ze po operacji to jakos bedzie lepiej ze moze operacja tarczycy cos zmieni...ale dzis znowu wyczuwam ten dyskonfort..martwie sie mysle o najgorszym...