Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • U mnie jodowanie coraz bliżej jak pomyślę o tym że nie zobaczę syna przez 3 tygodnie to same mi łzy płyną :-(
  • Dziekuje wam kochane z calego serca. To prawda los mnie oszczedzil, bo juz sobie wyobrazalam operacje i tez kilka razy polecialy mi lzy jak myslalam o rozlace z corka w tym czasie i jodowania, kwarantannny..., do tej pory jak o tym mysle ciezko mi przelknac sline :( kasiazrozpaczona z Toba przedewszystkim.jestem sercem i mysla bo wiem, ze Ty to tak samo przezywasz jak i ja. Ale na pewno wszystko bedzie dobrze!! Duzo duzo zdrowka:* i wytrwalosci dla wszystkich:*
  • Dagmara89 Gratulacje!! :)
  • Dagmara 89 fajnie ze masz to za sobą... Ja czekam,operacja,wynik potem... gratuluję Ci,los się do Ciebie uśmiechnął :D
  • Dagmara89 Świetna wiadomość! :) Cieszę się razem z Tobą! :) Trzymaj się cieplutko! ;)
  • Wrocilam wlasnie do domu w skrzynce list ze szpitala a w nim ze tarczyca w normie 1,81 tsh. Biopsja zmiana lagodna. Dwa guzki nie potrzebujace dalszej terapi.. chetnie widze pania za rok na kolejnej kontroli. Boze.....dziekuje Ci tak bardzo, bardzo... ;-( Wiem i jestem tego swiadoma ze za kilka..kilkanascie lat guzki moga stac sie zlosliwe. Ale poki co, nie chce i nie bede o tym myslec, a wam kobitki zycze wszystkiego co najlepsze. Dziekuje, ze sie tutaj tyle dowiedzialam od was i trzymam za was kciuki tym co juz wygraly walke jak rowniez tym co ja dopiero zaczynaja :***
  • 9 lat temu
    Kobietki wybiera się ktoś na jodowanie w Gliwicach 24.02 ?? Przyznam szczerze, że im bliżej wyjazdu tym zaczyna mi się włączać stresior :/
  • marlena_k ale gdzie w Warszawie? Centrum Onkologii czy WIM na Saszerów?W WiMie czeka się około 3-3,5 msc. Oczywiście jeśli jakoś niedługo masz wizytę w jednym lub drugim ośrodku w celu ustalenia daty leczenia. Co do recepty na euthyrox to śmiało idź do internisty. Ja jeszcze nie byłam u endo a tabletki mi się skończyły msc temu. Internista spokojnie ci je przepisze.
  • Marlena_k na wizytę w Co w Warszawie czekałam około 3 tygodni i byłam pod koniec listopada a jodowanie Pani doktor wyznaczyła mi dopiero na 7 marca. Operacje miałam w październiku także jodowanie będę miała 5 miesięcy po operacji.
  • Co do jodowania to Ci nie pomogę niestety, ale hormony może Ci przepisać internista :-) Pozdrawiam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat