Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
-
Jak my wszyscy, ale zaraz doła trzeba w dupę kopnąć!
-
kasiazrospaczona
zycze aby twoj guz okazal sie niezlosliwy!faktycznie sa duze szanse wiec warto wierzyc!
Vjolka
tak czasem dola zalapie i wszystko widze na czarno :(
-
Aneta będzie dobrze,czarnowidztwo Wyrzucamy!
-
Dziewczyny przestańcie:-) Duży guz czy mały,czasami maleństwo potrafi więcej bałaganu narobić.Trzeba wyciąć, jodować,czasami to trwa ale po to żeby być zdrowym!
-
Przejrzałam ten wątek i wycofuję to że nikt nie miał takiej zmiany jak ja,były i większe, do 2 w nocy przegladałam..och dużo się naczytałam jest historii tyle.
Aneta 31 ja nie miałam biopsji,odrazu skierowanie na operacje dostałam, i tak sobie czekam w niewiedzy do 17 marca...pozdrawiam.
-
Przejrzałam ten wątek i wycofuję to że nikt nie miał takiej zmiany jak ja,były i większe, do 2 w nocy przegladałam..och dużo się naczytałam jest historii tyle.
Aneta 31 ja nie miałam biopsji,odrazu skierowanie na operacje dostałam, i tak sobie czekam w niewiedzy do 17 marca...pozdrawiam.
-
ja tez do samego konca wierzylam,ze a moze akurat okaze sie ze to nie rak choc wszystkie biopsje to wykazywaly.niestety nie udalo sie.samopoczucie po jodzie troszke kiepskawe 4 i 5 dzien z dosc poteznym bolem glowy i do tego ciagle jest mi bardzo zimno.jutro juz mam zamiar czuc sie dobrze ;) .niestety wezly dosc konkretnie powiekszone a to chyba moze oznaczac jedno,chcialabym sie mylic.byle do srody a bedzie wiadomo .
-
A ja co jakiś czas mam czarne myśli, i tak sobie myślę czy ten moj 4 cm guz może okazać sie nie rakowy,ciekawi mnie to,ponieważ przejrzałam całe forum i chyba jestem tu jedyna z takim"wielkoludem",nie wiem czy jest sens robić sobie nadzieje że będzie o.k,jeśli wielkość tego diabelstwa daje raczej czarne scenariusze...a do operacji jeszcze 3 tyg.pozdrawiam was wszystkie.
-
Karolaols ale ja brałam do tej pory 2000 jednostek w alfadiolu a teraz lekarka przepisala mi kolejne 2000 w vigantolu. Bez vitaminy d3 calperos w ogóle by sie nie wchłaniał. Tu chodzi bardziej o to że te przytarczyce cos nie chca zacząć same działać :-( Dzieciom daje w okresie jesien - wiosna po 2 tys jednostek takze witamina d3 nie jest mi obca ;-)
Dziewczyny nie wiem czy sie cieszyć, ze Was tez byle co potrafi wyprowadzic z równowagi ;-) Ale czy to kiedyś przejdzie????