Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ja też mam dostać zastrzyk więc nie odstawilam hormonu. Może źle ujęłam pytanie ale chodzi o branie czy nie branie tabletki w dniu przyjęcia na oddział ;) jutro zaczynam swój pobyt w CO i zaczynam się denerwować czy wszystko będzie ok, jak to będzie wyglądać i w ogóle głowa pełna myśli.
-
Ja i Sylwia odstawiamy przed spa w CO ja już dwa tygodnie jestem bez hormonów..
-
ja odstawilam tylko na 6 dni na czas pobytu w szpitalu i kiedy podawali mi zastrzyki.kazdy inaczej ,jedni odstawiaja na 4 tygodnie a inni nie musza poniewaz dostaja zastrzyk.
-
Kobietki a przed przyjęciem do SPA i badaniami brałyście euthyrox ?? Wiem, że ten wątek był już poruszany ale jest tyle stron że nie sposób tego znaleźć
-
karolaols
nie nie.sliniaki bolaly mnie dwa dni po jodzie,troszeczke spuchlo mi kolo uszu.a teraz pozostaly powiekszone wezly chlonne.w srode wszystkiego sie dowiem.
-
Vjolka samopoczucie narazie ok :) ale czasem nie przespane noce się zdarzają.... Troszkę już nerwy, na myśl że córe mam zostawić na tak długo....
-
karolaols dziękuję, na Ciebie zawsze mogę liczyć, dobra dusza z Ciebie :)
-
Aneta31 głowa do góry nie ma co wyrokowac! Może to po prostu slinianki cie bolą?
-
Mango a to wybacz zwracam uwagę ekspertowi :) ale wiem że dużo ludzi żyje w nieświadomości.. W USA podobno zalecana dawka dla dzieci i dorosłych to 5000j.
Kasiazrozpaczona moja mama miała dosłownie jajko i kilkanaście mniejszych guzów i nic nie okazało się złośliwe!! A ja miałam trzy mikro 4mm 2mm i 1mm i wszystkie trzy złośliwe! Także nie ma reguły :)
-
Tak sobie Was czytam i zastanawiam się czy mnie nie ogarnął jakiś nadmierny optymizm.od jodowania minęły prawie dwa miesiące,na scyntygrafii nic nie wyszło złego,po kilku tygodniach beznadziejnego samopoczucia z powodu odstawienia hormonu (w dniu przyjęcia do Zgierza tsh 111) zaczynam znowu być sobą i tak sobie myślę że pozbyłam się tego dziada.ale może to właśnie nadmierny optymizm?czy kiedykolwiek będziemy miały pewność że już jest dobrze?