Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Ja też mam dostać zastrzyk więc nie odstawilam hormonu. Może źle ujęłam pytanie ale chodzi o branie czy nie branie tabletki w dniu przyjęcia na oddział ;) jutro zaczynam swój pobyt w CO i zaczynam się denerwować czy wszystko będzie ok, jak to będzie wyglądać i w ogóle głowa pełna myśli.
  • Ja i Sylwia odstawiamy przed spa w CO ja już dwa tygodnie jestem bez hormonów..
  • ja odstawilam tylko na 6 dni na czas pobytu w szpitalu i kiedy podawali mi zastrzyki.kazdy inaczej ,jedni odstawiaja na 4 tygodnie a inni nie musza poniewaz dostaja zastrzyk.
  • 9 lat temu
    Kobietki a przed przyjęciem do SPA i badaniami brałyście euthyrox ?? Wiem, że ten wątek był już poruszany ale jest tyle stron że nie sposób tego znaleźć
  • karolaols nie nie.sliniaki bolaly mnie dwa dni po jodzie,troszeczke spuchlo mi kolo uszu.a teraz pozostaly powiekszone wezly chlonne.w srode wszystkiego sie dowiem.
  • 9 lat temu
    Vjolka samopoczucie narazie ok :) ale czasem nie przespane noce się zdarzają.... Troszkę już nerwy, na myśl że córe mam zostawić na tak długo....
  • karolaols dziękuję, na Ciebie zawsze mogę liczyć, dobra dusza z Ciebie :)
  • Aneta31 głowa do góry nie ma co wyrokowac! Może to po prostu slinianki cie bolą?
  • Mango a to wybacz zwracam uwagę ekspertowi :) ale wiem że dużo ludzi żyje w nieświadomości.. W USA podobno zalecana dawka dla dzieci i dorosłych to 5000j. Kasiazrozpaczona moja mama miała dosłownie jajko i kilkanaście mniejszych guzów i nic nie okazało się złośliwe!! A ja miałam trzy mikro 4mm 2mm i 1mm i wszystkie trzy złośliwe! Także nie ma reguły :)
  • Tak sobie Was czytam i zastanawiam się czy mnie nie ogarnął jakiś nadmierny optymizm.od jodowania minęły prawie dwa miesiące,na scyntygrafii nic nie wyszło złego,po kilku tygodniach beznadziejnego samopoczucia z powodu odstawienia hormonu (w dniu przyjęcia do Zgierza tsh 111) zaczynam znowu być sobą i tak sobie myślę że pozbyłam się tego dziada.ale może to właśnie nadmierny optymizm?czy kiedykolwiek będziemy miały pewność że już jest dobrze?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat