Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Malwqa no to cud, że go sumienie ruszylo i przyznał się do błędu :P zdrówka życzę
-
Cześć kochani .:-* dawno mnie tu nie było. Ściskam każdego po kolei. U mnie dużo ostatnio się działo . Powrót do pracy . Przeżyłam chwile strachu kiedy na weekend wieczorem zadzwonił do mnie lekarz który mnie operowal. Normalnie jak zobaczyłam ze dzwoni to w myślach juz myślałam jaka chce trumnę - myślałam że powie mi ze pomylili wyniki i ze jest gorzej niż mówili. Ale okazało się ze zadzwonił żeby powiedzieć mi ze trzymał za mnie kciuki podczas operacji żeby już wszystko było ok. Powiedział ze chciałby zobaczyć mnie i dowiedzieć się jak się czuje. Wiec z tego wszystkiego pojechałam na wizytę chociaż już jej nie planowałam . Na wizycie doktor powiedział mi ze popełnił błąd podczas pierwszej operacji i z jego winy musiałam mieć druga :-/ wiedział ze mam przerzuty na węzłach i powinien podczas pierwszej operacji nakropić wszystkie węzły żeby zobaczyć które są z rakiem a tego nie zrobił. Myślał że skoro rak był wielkości 1 mm to nie da tylu przerzutów . A tu zonk.
-
Ja jestem stary wrzodowiec, tylko teraz coś mnie jeszcze z boku boli.
-
dziewczyny a z jakiego powodu mialyscie usg jamy brzusznej?jakies dolegliwosci?ja jakis rok temu pozbylam sie bakteri helicobacter,ale teraz 4 miesiace po operacji jestem i od pewnego czasu bol w zoladku i ciagle biegunki :( i nie wiem co jest grane.moze znowu wrocila do mnie bakteria :(
-
Kobietki a tak w ogole to duuuzooo zdrowka w dniu naszego Swieta. Pogody ducha dla tych przed operacja i tych w spa :)
-
Sylwia spokojnie pewnie dostaniesz mniejsza dawkę lub po prostu jod w piątek. I na pewno wychodzisz w poniedziałek:) my w zasadzie od wczoraj od 11 nic nie robimy więc moglibyśmy spokojnie jod dostać wczoraj... A tak to dzisiaj dostajemy w zasadzie za niedługo bo słyszę że chyba coś tam już na oddziale się dzieje ;)
-
Dziękuję dziewczyny :-*
Dziewczyny przed operacją,nie panikować,jest naprawdę do przežycia,najgorsze tylko kilka godzin po operacji. Będzie dobrze, robicie to żeby pozbyć się problemu!
-
sylwusiaaa87
Nie wiem czy podadzą Ci jod w piątek po wszystkich badaniach czy w sobotę. Ja byłam na oddziale od poniedziałku do piątku. Podanie jodu we wtorek, a Ci co mieli zastrzyki, to w środę. W każdym razie pacjenci, którzy przyjeżdżają w piątek wychodzą w poniedziałek, więc bez paniki. ;)
-
Sylwusia ale to nie jest tak, że na weekend jestes przyjęta zeby sobie po prostu poleżeć. Te osoby które nie odstawiaja hormonu muszą przez trzy dni przed podaniem jodu dostawać zastrzyki na podniesienie tsh, wiec w zasadzie kazdy spedzony dzien w szpitalu jest celowy.
-
Hej dziewczyny - czytam wasze wpisy i az mi sie goraco zrobilo....jak to w weekend nie podaja jodu ? Co za bzdura totalna .....czy tak jest tylko w Gliwicach czy w Wawie w CO tez ? Niepotrzebne dni w szpitalu tylko....kuzwa ja tu mam kazdy dzien bez dziecka wyliczony a tu taki zonk....prosze jak ktos cos wie o Wawie niech pisze :(