Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Tak jest wifi tylko jednym działa innym nie, nie wiem dlaczego.
  • Dziewczyny po jodzie w Gliwicach, czy miałyście Wi-Fi? Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
  • sylwusiaaa87 Można mieć telefon, ale w woreczku. ;) Ja miałam telefon i ładowarkę. Nikt niczego nawet nie próbował zabrać. ;)
  • Edytka79 - niestety tak jak pisaly dziewczyny jest nowotworem zlosliwym bo ma zdolonosci do ewentualnego przerzucania sie....ale spokojnie, w wiekszosci przypadkow ewentualny przerzut jest na okolicznych wezlach chlonnych.... inne to sa to podobno sprawy rzadkie i tez do wyleczenia jodem. Terapia jodem to terapia celowana czyli nie uszkadzajaca zdrowych komorek jak np chemia. Jod koncentruje sie na zlych komorkach z tarczycy. Sorrki, jesli Ci sie wyda, ze tlumacze jak dziecku.. zboczenie zawodowe ;) Tak jak dziewczyny pisza to rak dobrze rokujacy. Kawko - wszystko dobrze po tych badaniach ? Mam nadzieje, ze odetchnelas.... z tym zabieraniem to bez jaj, chcialam miec neta z play i laptopa....teraz jestem w kropce.....telefonu to bez walki nie oddam....serio tez chca go zabierac ? No normalnie jak w psychiatryku sie bede czula....karola - tez tak masz ?
  • dokladnie,kazdy rak jest zlosliwy dlatego nazywa sie rak,tak mi wytlumaczyla pani doktor ,ktora robila mi biopsje.gdyby nie byl zlosliwy nosil by inna nazwe.
  • 9 lat temu
    Nie każdy guzek tarczycy musi być nowotworem złośliwym, ale jezeli guzek jest rakiem brodawkowatym no to to nowotwor złośliwy. Ale dobrze rokujący :-) Ba! Najlepiej a nie dobrze! ;-)
  • 9 lat temu
    Onkolog mi powiedział,że nie ma nowotwórów niezłośliwych, są dobrze rokujące lub gorzej rokujące.
  • czy każdy rak brodawkowaty jest nowotworem złośliwym.
  • I tak mam ciarki ;)
  • 9 lat temu
    Na głupim Jasiu gastro można robić,na żywca bym sobie nie dała;-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat