Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Już jestem w domu po kilkudniowych badaniach w szpitalu.
Sylwusiaaa87 niestety na oddziale nie ma wi-fi, więc wszystkie laptopy, netbooki, tablety, smarfony odpadają. Nie można zabierać ze sobą elektroniki, bo Ci pielęgniarki zabiorą. W izolatce jest telefon na kartę taki jak w budce telefonicznej.
Coś jeszcze... pytaj będę się starała odpowiedzieć.
-
Vjolka na samą myśl o gastro dostaje gęsiej skórki wiec współczuje :(
Malwqa nie każdego lekarza na to stać aby się do tego przyznać. Ale co Ty przeżyłaś - nerwy, stres ... to o tym lekarz nie myśli. :( Najważniejsze że masz tą operacje za sobą i teraz będzie tylko lepiej :)
-
Justin wracaj do sił,czasami droga do celu ma zakręty. Pozdrawiam ciepło :-)
Ja po usg,jest ok,ale trzeba zrobić gastro...
-
Vjolla tak powtórka z rozrywki ale ta operacja to nic w porównaniu do tej poprzedniej o wiele lepiej sie czuje.
-
Justin co tam Ci znowu robili?Czy to powtórka z rozrywki?
-
Hej ;)
Malwqua - milo, ze doktor zadzwonil i przeprosil....ale kurcze co to ma byc za podejscie WIDZIALEM, ale nie wycialem.....no ja nie wiem....na cud liczyl ? W ogole widze, ze co szpiatal to inne procedury, inne podejscie.....u mnie nawet dziewczyna z mikrusem miala robiona limfadenektomie czyli to wyciecie wezlow srodkowych.....jedynie doktor ja informowala, ze jak chce to moze zachowac drugi plat, ale ona nie chciala.....co on wie o TWOICH nerwach i stresie? :( kazdy ma prawo do bledow, ale jednak lekarzy to jakby mniej dotyczy gdy stawka jest zycie..... Karola - myslisz, ze pozwola mi miec lapka ? Nie mam tableta a tel to jednak tel.... pozdrawiam :)
-
-
Ja również pozdrawiam z Gliwic juz po, jutro do domu <3
-
Malwqa co przeszłaś to twoje... ale, że lekarz się przyznał do błędu, Niebywałe.. Pogody ducha :-)
Karola za dwa dni do domu?:-)
-
No przyznał się ale co z tego, malwka znowu musiała przez to przejść. Niestety lekarze często działają szablonowo i rutyna ich gubi :(
Jestem drugi dzień po przyjęciu jodu, czuje się dobrze. Wczoraj męczył mnie ból głowy więc leżałam i drzemalam. Slinianki nie spuchly jest okej :)