Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • Karolaols super wiadomość, gratuluję :) ja dziś wysprzatalam domek i już moge z czystym sumieniem iść do szpitala,święta za pasem :D
  • 9 lat temu
    Karolaols jesteś zdrowa Dziewczyno!!! <3 <3 <3 Gratuluję :D
  • 9 lat temu
    karolaols Super wieści! Jesteś zdrowa i masz to sobie wbić do głowy! ;)
  • 9 lat temu
    Super lauroli!! Ja wraz z wypisem dostałam informację że nie ma przerzutow i jestem zdrowa ale uwierzę tylko gdy przeczytam wasze potwierdzenia! :)
  • 9 lat temu
    Lauroli powodzenia!! Karolaols Super wieści :) gratki !!:) Kawka euthyrox bierzemy na czczo i godzinę po dopiero można zjeść czy inne lekki. Co do vit D mi lekarz nic nie mówił jak mam stosować tylko zapisał Vigantol i kazał 2 kropelki. Na ulotce nic nie pisze że po jedzeniu. Wręcz przeciwnie - jak dla dzieci to z pokarmem a dla dorosłych z łyżką "płynu". Ja staram sie brać po obiedzie z paroma innymi prochami - rano za duży bieg przed pracą ;) Kasiazrozpaczona Uleczka ma racje. W szpitalu masz opiekę i co by sie nie działo, każda Twoja wątpliwość będzie rozwiana a w domu?? Tylko domysły i nie potrzebne nakręcanie. Powodzenia <3
  • 9 lat temu
    Super lauroli!! Ja wraz z wypisem dostałam informację że nie ma przerzutow i jestem zdrowa ale uwierzę tylko gdy przeczytam wasze potwierdzenia! :)
  • 9 lat temu
    A ja dziś o 11 odebrałam telefon z CO i już leżę w Gliwicach. Bo zwolniło się miejsce :D Na 14 miałam być więc nie miałam za wiele czasu żeby się denerwować ;) Więc święta spędzę spokojnie w domu, a tak to nawet się nie cieszyłam na nie, bo jakoś miałam strach przed jodem :/
  • Właśnie słyszałam że w niedziele nie wypuszczaja,fajnie jednak byłoby być w niedzielę w domu :D
  • 9 lat temu
    Kasiu pociesze cie ze że ja już w niedzielę rani byłam w domku :)
  • 9 lat temu
    Ja mialam wit D w plynie ,ktory miesza sie z woda.tez kazali po posilku.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat