Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Malwqa Nawet nie gadaj,jak mnie wczoraj tu zważyli to myślałam że się załamię... Od października jakt ylko zaczęłam brać Eutyrox to jestem 6 kg do przodu,a że nigdy nie miałam figury modelki,to teraz już wgl wyglądam jak monstrum ;( A u nas leniwie zaczyna się dzień :) W nocy strasznie źle spałam, bo mamy tu za oknem halogen, który świeci prosto w okno :/ A zaciągnąć nie mogłam, bo leżę na sali z babcią 84 lata,to ona musi widzieć jak pójdzie w nocy za potrzebą ;) Ach,te babcie ;) Ale wzięłam sobie to na spokojnie i bez nerwów... Tylko teraz strasznie boli głowa... ;) Pozdrawiam Was Wszystkie <3
  • 9 lat temu
    Ja miałam nadzieję że z tego calego galimatiasu to skorzystam przynajmniej właśnie z niskiego tsh czyli nadczynnosci i w koncu uda mi sie zrzucić kilka kg. Ale tez dupa :-/
  • karolaols super wiadomosc!!!!:) :) :)
  • 9 lat temu
    Karolas super i tak już będzie zawsze ;-) A ja trochę z innej beczki bo depresja jakaś mnie chwyta. Dziewczyny za nic w świecie nie mogę schudnąć . Jem regularnie . Mam dietę. I dupa . Mam 5akie wahania wagi ze szok ;-( jednego dnia ważę ileś tam a po 2 dniach 2 kilo do przodu - nie wiadomo skąd. Dodatkowo jestem strasznie opuchnięta. Na udach biodrach i pośladkach mam taki śluz , galaretkę pod skórą. Zawsze lubiłam ćwiczyć a teraz czuję się jak stara baba. Przy rozgrzewce mam dość . Kręci mi się w głowie i robi mi się słabo. Musze się pożalić wiem ze zdrowie jest ważniejsze niż gruba dupa ale strasznie mnie to meczy.
  • 9 lat temu
    karolaols gratulacje! :) Ja byłam dzisiaj na biopsji, za 1,5 tygodnia wynik do odbioru. Trzymajcie kciuki!
  • 9 lat temu
    Karolaols super wieści ;) oby do przodu i pozytywnie ;) Lauroli zdawaj relacje na bieżąco :P a miałaś iść 2 dni przedemną :) powodzenia :)
  • Karola - no i kiedy teraz kontrola ?
  • Karolaols - jestes zdrowa, super, gratulacje Kochana, jak ja sie ciesze, nawet nie wiesz :) jaka mialas dawke promieniowania na wyjsciu jesli moge wiedziec ? Ile masz separacji od dzieciatka zalecone ? Jeszcze raz gratki :)
  • 9 lat temu
    Dzięki
  • 9 lat temu
    Kawka jezeli to sa tabletki, w których jest juz jakis olej to mozesz brac je kiedy tylko chcesz z jedną uwagą - tą ranną tabletke conajmniej godzine po euthyroxie. Witamina D zeby sie wchłonęła musi mieć troche tłuszczu dlatego przy kroplach takich jak np Vigantol ważne jest coby jakos przy jedzeniu.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat