Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Tylko, że ja muszę tej witaminy D łykać 4 tabletki dziennie. Tak ma być przez 3 miesiące, a później 2 tabletki dziennie do końca życia. Teraz jak rozłożyć te 4 tabletki dziennie żeby było dobrze.
-
Karolaols super, super:) Takich cudownych wiadomości nam trzeba.
Balsam dla mojej duszy
Kasiazrozpaczona moje drugie podejście do szpitala we wtorek 15 marca
Ale nie mam werwy do sprzątania, cały tydzień leże tylko jakieś podstawowe jedzenie robię.
Wczoraj trochę się podłamałam bo wyczułam za uchem groszek , to pewnie powiększony węzeł chłonny
-
Karolaols super wiadomość, gratuluję :) ja dziś wysprzatalam domek i już moge z czystym sumieniem iść do szpitala,święta za pasem :D
-
Karolaols jesteś zdrowa Dziewczyno!!! <3 <3 <3
Gratuluję :D
-
karolaols
Super wieści! Jesteś zdrowa i masz to sobie wbić do głowy! ;)
-
Super lauroli!!
Ja wraz z wypisem dostałam informację że nie ma przerzutow i jestem zdrowa ale uwierzę tylko gdy przeczytam wasze potwierdzenia! :)
-
Lauroli powodzenia!!
Karolaols Super wieści :) gratki !!:)
Kawka euthyrox bierzemy na czczo i godzinę po dopiero można zjeść czy inne lekki. Co do vit D mi lekarz nic nie mówił jak mam stosować tylko zapisał Vigantol i kazał 2 kropelki. Na ulotce nic nie pisze że po jedzeniu. Wręcz przeciwnie - jak dla dzieci to z pokarmem a dla dorosłych z łyżką "płynu". Ja staram sie brać po obiedzie z paroma innymi prochami - rano za duży bieg przed pracą ;)
Kasiazrozpaczona Uleczka ma racje. W szpitalu masz opiekę i co by sie nie działo, każda Twoja wątpliwość będzie rozwiana a w domu?? Tylko domysły i nie potrzebne nakręcanie. Powodzenia <3
-
Super lauroli!!
Ja wraz z wypisem dostałam informację że nie ma przerzutow i jestem zdrowa ale uwierzę tylko gdy przeczytam wasze potwierdzenia! :)
-
A ja dziś o 11 odebrałam telefon z CO i już leżę w Gliwicach. Bo zwolniło się miejsce :D
Na 14 miałam być więc nie miałam za wiele czasu żeby się denerwować ;)
Więc święta spędzę spokojnie w domu, a tak to nawet się nie cieszyłam na nie, bo jakoś miałam strach przed jodem :/
-
Właśnie słyszałam że w niedziele nie wypuszczaja,fajnie jednak byłoby być w niedzielę w domu :D