Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    karolaols super wiadomosc!!!!:) :) :)
  • 9 lat temu
    Karolas super i tak już będzie zawsze ;-) A ja trochę z innej beczki bo depresja jakaś mnie chwyta. Dziewczyny za nic w świecie nie mogę schudnąć . Jem regularnie . Mam dietę. I dupa . Mam 5akie wahania wagi ze szok ;-( jednego dnia ważę ileś tam a po 2 dniach 2 kilo do przodu - nie wiadomo skąd. Dodatkowo jestem strasznie opuchnięta. Na udach biodrach i pośladkach mam taki śluz , galaretkę pod skórą. Zawsze lubiłam ćwiczyć a teraz czuję się jak stara baba. Przy rozgrzewce mam dość . Kręci mi się w głowie i robi mi się słabo. Musze się pożalić wiem ze zdrowie jest ważniejsze niż gruba dupa ale strasznie mnie to meczy.
  • 9 lat temu
    karolaols gratulacje! :) Ja byłam dzisiaj na biopsji, za 1,5 tygodnia wynik do odbioru. Trzymajcie kciuki!
  • 9 lat temu
    Karolaols super wieści ;) oby do przodu i pozytywnie ;) Lauroli zdawaj relacje na bieżąco :P a miałaś iść 2 dni przedemną :) powodzenia :)
  • 9 lat temu
    Karola - no i kiedy teraz kontrola ?
  • 9 lat temu
    Karolaols - jestes zdrowa, super, gratulacje Kochana, jak ja sie ciesze, nawet nie wiesz :) jaka mialas dawke promieniowania na wyjsciu jesli moge wiedziec ? Ile masz separacji od dzieciatka zalecone ? Jeszcze raz gratki :)
  • 9 lat temu
    Dzięki
  • 9 lat temu
    Kawka jezeli to sa tabletki, w których jest juz jakis olej to mozesz brac je kiedy tylko chcesz z jedną uwagą - tą ranną tabletke conajmniej godzine po euthyroxie. Witamina D zeby sie wchłonęła musi mieć troche tłuszczu dlatego przy kroplach takich jak np Vigantol ważne jest coby jakos przy jedzeniu.
  • 9 lat temu
    Tylko, że ja muszę tej witaminy D łykać 4 tabletki dziennie. Tak ma być przez 3 miesiące, a później 2 tabletki dziennie do końca życia. Teraz jak rozłożyć te 4 tabletki dziennie żeby było dobrze.
  • 9 lat temu
    Karolaols super, super:) Takich cudownych wiadomości nam trzeba. Balsam dla mojej duszy Kasiazrozpaczona moje drugie podejście do szpitala we wtorek 15 marca Ale nie mam werwy do sprzątania, cały tydzień leże tylko jakieś podstawowe jedzenie robię. Wczoraj trochę się podłamałam bo wyczułam za uchem groszek , to pewnie powiększony węzeł chłonny

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat