Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Codziennie inne fakty :D jednak w poniedzialek operacja,był obchód.
-
Gratulacje dla wszystkich ;) oby nas było coraz więcej ;)
Ja za 2 tygodnie jod i stres mnie zaczyna zjadać..... Jeszcze córkę mam chorą.
Chciałbym już być po.... Nie wiem ile czego zabrać żeby nie było ani za dużo ani za mało.. :/
-
Gratulacje dla wszystkich czyściutkich !!! :-) juz dawno nie bylo tylu pozytywnych historii.
-
Kasia,to niezły cyrk tam masz w tym szpitalu...
Trzymaj się i się nie denerwuj :D
-
Leżę w szpitalu na Szwajcarskiej w Poznaniu im.J.Strusia...anestezlolog byl i nie kazal mi jeść w niedziele od 22,a lekarz byl niedawno i stwierdził że ja planowanego zabiegu nie mam na poniedziałek, mam ochotę poprzeklinać.
-
wczoraj odebrałam wyniki histo w Gliwicach i nie mam jodu bo mój dziad był mały oficjalnie jestem zdrowa koniec mojego leczenia tylko kontrolę hip hip hura dziada pozbyłam się raz na zawsze wszystkim życzę szybkiego powrotu do zdrowia a tak poza tym to wszystkie jesteśmy zdrowe ☺☺☺ rak to nie wyrok
-
aneta31 gratulacje !!
Kasiazrozpaczona na razie nie myśl o takim wyniku. Kolejnym etapem powinno być jodowanie. W jakim leżysz szpitalu?? Taki długi pobyt w szpitalu przed operacją i ewentualnie po to zdecydowanie przegięcie. Trzymaj się i cierpliwości.
-
Aneta31
Gratuluję!!!! Wiem jak się cieszysz Kochana,ja tą radość mam od wczoraj :D :D
-
Dzis pani doktor oznajmila ze oficjalnie jestem zdrowa.wspaniala wiadomosc,boze jak sie ciesze!!!oby tak zostalo,nie dopuszczam mysli ze moze byc inaczej.powodzenia tym,ktorzy walcza I duzo sily!!!dzieki ze jestescie!!!
-
Sądzę że ordynator zrobił mi na złość, bo chciał mi przełożyć operacje na 16 maja i sie mści że zostałam twardo,a powiedzcie jak mi wyjdzie w wyniku że to rak to jakie sa dalsze kroki,co trzeba zrobić.