Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kochane Dziewczyny czy któraś z was używała plastrów gelowych na bliznę ☺czy są jakieś efekty ☺
-
Vjolka
W internecie można dużo ciekawych rzeczy znaleźć. ;) O tym wniosku posłanki też kiedyś czytałam. Poza tym sama teraz dostałam odpowiedź z Ministerstwa, że wniosek o refundację jest zawieszony na prośbę podmiotu odpowiedzialnego. Być może dlatego, że firma która ten lek produkowała odsprzedała prawa do niego innej firmie.
Z tego co wiem to lek przynosi dobre efekty w leczeniu, nie wiem czy są przypadki całkowitego wyleczenia, ale to chyba za krótki okres czasu do oceny. Jakby nie było jest to leczenie na kilka - kilkanaście lat. Oczywiście ma sporo skutków ubocznych, ale coś za coś.
-
Aniaw,pokopałam w necie, wiem o który lek chodzi.W 2014 r posłanka wnosiła o refundację, w necie jest publiczna odpowiedz ministerstwa, po prostu flaki się przewracają. Co mówią nasi lekarze,ten lek jest skuteczny?
-
Kasiazrozpaczona dobrze, że jak na razie wszystko ok. Odpoczywaj:) A ja czekam, powiem Wam, że w codziennym zawirowaniu to aż tak mocno o tym nie myślę.Może to się zmieni jak będę po operacji i po wyniku histop.
aniaw12 podziwiam Cię za chart ducha....oby tak dalej.
Kiedyś czytałam, jak moja mama miała nowotwór jelita o pewnym facecie, któremu nie dawali szans, a on leczył się sam swoim umysłem i dał radę...może faktycznie trzymać się tego, ze to działa, że rak jest przede wszystkim w "głowie".
-
Kasiazrozpaczona dobrze, że jak na razie wszystko ok. Odpoczywaj:) A ja czekam, powiem Wam, że w codziennym zawirowaniu to aż tak mocno o tym nie myślę.Może to się zmieni jak będę po operacji i po wyniku histop.
Kiedyś czytałam, jak moja mama miała nowotwór jelita o pewnym facecie, któremu nie dawali szans, a on leczył się sam swoim umysłem i dał radę...może faktycznie trzymać się tego, ze to działa, że rak jest przede wszystkim w "głowie".
-
-
Dziękuję kochani za wsparcie, jesteście kochane <3
-
Vjolka
O cenie leków zapewne pisałam. ;) Kuracja miesięczna jednym z nich wynosi ok. 18 tys zł, drugim dokładnie nie wiem, ale jakieś dwa razy tyle.
Kasiazrozpaczona
Teraz już będzie coraz lepiej. Najgorsze masz za sobą. ;)
-
-
Hej Kasia :D To teraz odpoczywaj, zbieraj siły i oby hist pat wyszedł po Twojej myśli ;)
Trzymam za to kciuki Kochana <3
Ja jeszcze mam dwa dni kwarantanny i wreszcie w czwartek zobaczę moje dzieciaczki :D