Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ehalina11 dziękuję za miłe słowa, jak wyjdzie rak to trudno będę musiała się leczyć, oswoiłam się z ta myślą,jutro może mnie wypuszcza robia morfologie na wapń i mam nadzieję że święta w domu.
-
Ehalina11 dziękuję za miłe słowa, jak wyjdzie rak to trudno będę musiała się leczyć, oswoiłam się z ta myślą,jutro może mnie wypuszcza robia morfologie na wapń i mam nadzieję że święta w domu.
-
Aneta 31 przeczytałam parę twoich wpisów -po radio jodzie który dostałam tylko jeden raz zaraz po operacji miałam 3 scyntygrafie w ciągu paru lat .Leczyłam się w Gliwicach. Uciążliwości choroby poznałam tylko ze względu na LThyrohin -zbyt duża dawka -byłam zawsze pełna energii ale zdarzały się wymioty -TSH miałam mieć blisko 0.Poza tym spotkałam wczoraj w Gliwicach osobę też po raku brodawkowatym operację miała 10 lat temu jest też ok.a tak ogólnie to najlepiej nie czytać nic na temat choroby w internecie 30 lat temu nie było tej możliwości a teraz jak przeczytałam to aż się przeraziłam co mogło się zdarzyć. trzymaj się .
-
Aneta 31 przeczytałam parę twoich wpisów -po radio jodzie który dostałam tylko jeden raz zaraz po operacji miałam 3 scyntygrafie w ciągu paru lat .Leczyłam się w Gliwicach. Uciążliwości choroby poznałam tylko ze względu na LThyrohin -zbyt duża dawka -byłam zawsze pełna energii ale zdarzały się wymioty -TSH miałam mieć blisko 0.Poza tym spotkałam wczoraj w Gliwicach osobę też po raku brodawkowatym operację miała 10 lat temu jest też ok.a tak ogólnie to najlepiej nie czytać nic na temat choroby w internecie 30 lat temu nie było tej możliwości a teraz jak przeczytałam to aż się przeraziłam co mogło się zdarzyć.
-
ehalina11
takie wpisy jak twoj wlasnie daja mi wiare.dzieki <3
-
Do Kasi mam nadzieję ,że jesteś zdrowa chciałam tylko ku pocieszeniu napisać że nawet w tak trudnej sytuacji w jakiej ja się znalazłam ;żyję długo i szczęśliwie .
-
witajcie, w Sylwestra 2015 dowiedziałam się z biopsji, że mam raka brodawkowatego (VI grupa w skali). Mały 0,7 cm. Oczywiście wyszło przypadkiem, bo podczas badania piersi... lekarz skierował sondę usg na tarczycę i niespodzianka. Od razu,bez ceregieli kazał zrobić biopsję. Minę miał taką sobie, więc go posłuchałam, no i się nie mylił. Cud, że są lekarze, którzy przy okazji badania piersi "obskakują" jeszcze tarczycę gratis. Ale zmierzam do tego, że trafiłam do niego właśnie ze względu na moje poszerzone kanaliki mlekowe. Stąd moje pytanie do Was, drogie Forumowiczki: czy u Was rak tarczycy miał wpływ na piersi? Tak mi powiedział mój radiolog. Jestem miesiąc po operacji a piersi właśnie znów zaczynają mnie boleć... , proszę o odpowiedź
-
Ehalina11 nie wiem czy mam raka,okaże się :-( póki co chcę już z tąd wyjść bo leżę od 7 dni...nerwy sięgają zenitu.
-
witajcie, w Sylwestra 2015 dowiedziałam się z biopsji, że mam raka brodawkowatego (VI grupa w skali). Mały 0,7 cm. Oczywiście wyszło przypadkiem, bo podczas badania piersi... lekarz skierował sondę usg na tarczycę i niespodzianka. Od razu,bez ceregieli kazał zrobić biopsję. Minę miał taką sobie, więc go posłuchałam, no i się nie mylił. Cud, że są lekarze, którzy przy okazji badania piersi "obskakują" jeszcze tarczycę gratis. Ale zmierzam do tego, że trafiłam do niego właśnie ze względu na moje poszerzone kanaliki mlekowe. Stąd moje pytanie do Was, drogie Forumowiczki: czy u Was rak tarczycy miał wpływ na piersi? Tak mi powiedział mój radiolog. Jestem miesiąc po operacji a piersi właśnie znów zaczynają mnie boleć... , proszę o odpowiedź
-
Kasiu przeżywasz to samo co ja 30 lat temu male 3 letnie dziecko i rak pęcherzykowy tarczycy dwie operacje i pytania kto wychowa moje dziecko .Ja oczywiście jestem już zdrowa wczoraj byłam w Gliwicach teraz jeżdżę na badania co 2 lata .Jest ok .Nie martw się KASIU będziesz zdrowa .Teraz jestem już od roku 6 miesięcy na emeryturze .pracowałam cały czas mimo choroby .Życzę powrotu do pełnego zdrowia.