Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kasiu moim zdaniem Ty rokujesz lepiej skoro zostawili węzły. Mi też już nic nie robili przed operacją przyszłam, wycieli i za dwa dni do domu. Jutro będzie 3 tygodnie od operacji i liczę na te wyniki , chociaż boję się cholernie :(
-
Gatta To miłego żucia gum:-)
Dobrze, że nie masz nudności,trzymaj się.
-
Pierwsza noc w izolacji ;) troszkę nie spałam, ślinianki nie bolą tylko drętwieją jak by się spało nie wygodnie. Byle do czwartku. Teraz 2 dni nudów :/
-
Jolaau kochana,nie usuneli mi węzłów, nawet w szpitalu nie robili usg tarczycy,mieli moje usg z końca stycznia,tam węzły były o.k,więc nie wiem co mam myśleć czy nadal są o.k że je zostawili,kurcze człowiek głupi już w tym wszystkim jest,dobrze że pogoda ładna chociaż :D również miłego dnia :D
-
Kasia ja też jeszcze nie mam wyników histopatologicznych a byłam operowana tydzień wcześniej od Ciebie :)
Kasiu oprócz tarczycy usunęli Ci również węzły? Mi usunęli węzły po prawej stronie.
Miłego, słonecznego dnia
-
Nie wiem dlaczego, ale wciąż dubluje mi posty, proszę o usunięcie.
-
Dzięki za informację, Białystok kusi laparoskopiom, ale też czytałem o tej kobiecie z Warszawy.
-
Mnie operowała dr Stachlewska. Bardzo polecam właśnie tę lekarkę.
-
-
Witam. Mam prośbę o pomoc. Mojej mamie wykryto guza na tarczycyc, niestety trzeba operować. Proszę o informację, gdzie najlepiej to zrobić (Polska południowa), jeśli trzeba możemy jechać na drugi jej koniec.
Czytałem o nowoczesnej klinice w Białymstoku, w Warszawie dr n. med. Elżbieta Stachlewska, we Wrocławiu dr Jakubaszko, kogo polecacię. Liczy się czas.