Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • A jak to wygląda w Gliwicach? Na pewno trzeba mieć skierowanie, a na wizytę trzeba się umówić osobiście? Długo trzeba czekać? Wiem że czas się liczy, boję się że mogę mieć już przeżuty, dziękuję za odpowiedzi.
  • Ile nowych osób, każda z nas walczy co nie jest łatwe ale będzie dobrze,pozdrawiam was :D
  • tenia rób wszystko żeby mieć operację w Gliwicach tam są fantastyczni lekarze jak wiesz ze masz raka z biopsji to w trakcie operacji będziesz miała biopsje węzłów chłonnych i ewentualnie podjęte decyzję o ich usunięciu a poza tym najważniejsze operację przeprowadza chirurg onkolog ☺
  • Ja miałam operację 3 marca, wynik 30 marca, do Gliwic jestem umówiona na 26 kwietnia. Strasznie długo to wszystko trwa, a jeszcze jak pojadę na tą pierwszą wizytę to pewnie znów będę musiała czekać na jod. Boje się, że takie czekanie tylko pogarsza sprawę.
  • Ja myślałam o operacji w Gliwicach, Katowicach lub Krakowie, jestem z powiatu Chrzanowskiego, dużo złego się nasłuchałam o swoim szpitalu, więc wolała bym się tu nie operować.
  • Witaj magbor80. Widzę że jesteśmy z tego samego roku, obie jesteśmy po różnych przejściach, a tu jeszcze ta diagnoza. Ja jestem przed operacją, nawet nie wiem co mi lekarz powie. To forum dało mi nadzieję, bo byłam strasznie załamana po zobaczeniu wyniku, ale musimy wierzyć, że będzie dobrze. jolaau bardzo dziękuję za miłe przyjęcie, szkoda że nas wszystkie to spotkało, moja droga dopiero się zaczyna i nie wiem jak to będzie.
  • martyna. z ja też leczę się w Gliwicach jeżeli jedziesz tam pierwszy raz to musisz uzbroić się w cierpliwość na pierwszej wizycie będziesz miała konsultację i ustalenie dalszych terminów leczenia ja byłam operowania 16 lutego w Gliwicach nie mam jodu bo mój dziad był bardzo mały dopiero mam kontrolę w listopadzie.
  • martyna. z ja też leczę się w Gliwicach jeżeli jedziesz tam pierwszy raz to musisz uzbroić się w cierpliwość na pierwszej wizycie będziesz miała konsultację i ustalenie dalszych terminów leczenia ja byłam operowania 16 lutego w Gliwicach nie mam jodu bo mój dziad był bardzo mały dopiero mam kontrolę w listopadzie.
  • 9 lat temu
    Tenia z jakich okolic jesteś? Najlepiej znaleźć na forum kogoś ze swoich okolić ,żeby Cię trochę poprowadził. Ja miałam termin operacji w ciągu tygodnia od biopsji, nigdy nie chorowałam na tarczycę. Wyszło tak jak u madbor80 przy badaniu tętnic.Pozdrawiam Was ciepło
  • 9 lat temu
    Dziewczyny Tenia02, Martyna.Z, Magbor80 witamy Was bardzo serdecznie w naszej grupie. Jest tu mnóstwo wspaniałych dziewczyn , na różnych etapach leczenia, które wiedzą wszystko:) Martyna kiedy jedziesz do Gliwic? Ja 16 marca miałam operację usunięcia tarczycy i węzłów chłonnych ale nie mam jeszcze wyników histopatologicznych.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat