Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
anniesss robili mi TSH, tg, i anty tg oraz wapń jak odbierałam histo.
-
Edyta robili Ci tg mimo iż nie miałaś jodu?? Kto zlecil? Dr Sacher? Bo mężowi powiedzial ze nie ma takiej potrzeby.
-
jolaau ja miałam operację w Gliwicach i w trakcie operacji miałam robioną biopsjie węzłów chłonnych wyszło negatywnie węzły czyste a oprócz tego miałam pobierany cały wycinek węzłów do badania histo otrzymałam dwa wyniki badań histo - dziada i węzłów a że ten był mały i nie naciekał i wycieli mi całą tarczyce to nie stosują dalszego leczenia ale jestem pod ich kontrolą i wizytę mam na 22 października i wtedy usg i TSH a jak mi robili tg to wynik 0
-
Edyta79 czy po operacji i wyniku histop. że dziad jest mały miałaś jakieś badania żeby wykluczyć przerzuty?
Magbor80 masz już wyznaczony termin drugiej operacji? Jak Twój nastrój?
-
Dokładnie tak ma być u mnie, lekarz ma napisać pismo o wydanie tych szkiełek.
W poniedziałek będę próbowała się tam dodzwonić i ustalić jakiś termin.
Martyna pewnie gdzieś w Gliwicach się miniemy:)
-
Mi mój lekarz wypisał takie zaświadczenie z prośbą o wydanie tych szkiełek z uwagą, że są potrzebne do Gliwic i kazał zanieść to do patomorfologa a on mi wydał te wszystkie szkiełka.
-
Jolaau :( przykro mi, ale wszystkie kobietki mówią tu że ten rak to nie rak,że rokowania sa b.dobre.
A z kąd bierzecie te szkiełka,ja wynik do odbioru w sekretariacie będę mieć so odbioru,nie rozumiem.
-
Vjolka tak to i ja miałam :) Najważniejsze że lepiej :)
-
Jolaau mnie umówiła Pani koordynator ze szpitala, w którym leżałam i kazała mi wziąć szkiełka.
-
Mango też 12,5 za 2 tygodnie mam zrobić domową zbiórkę moczu i sprawdzić czy działają czy nie......