Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziękuję kobietki za miłe słowa jeszcze raz <3 Wam również życzę zdrowia.
-
anka50 co lekarz to inna polityka ;)
-
Kasiazrozpaczona
Super wieści! :) Teraz możesz odetchnąć i żyć pełnią życia! :)
-
Kalmara to ja już nie wiem :-)antytg to tak bo to swiadczy o stanach zapalnych tarczycy, a tg nam endokrynolog tłumaczyła,że dopiero po usunięciu i bądź tu człowieku mądry :-)
-
Kasiazrozpaczona super wiadomość !! A nie mówiłam że nie ma co sie stresować :D
anka50 mi endokrynolog kazała zrobić tg i antytg jak miałam tarczyce. Dokładnie mi to zleciła w dzień kiedy dostałam skierowanie na biopsje. Fakt nie zrobiłam bo jakoś czasu brakło a potem przyszła biopsja do domu i ruszyła cała machina z operacja jodowaniem itp.
-
Kasiazrozpaczona super wiadomość :-)
Nie zawsze hypoechogeniczny guz to nowotwór,to jedna z cech ,ale niekoniecznie wskazujaca na raka,mój syn miał normoechogeniczny guz i rak naprawdę bywa różnie
Anniesss
Tg syn mial badane po jodowaniu więc nie wiem jak to jest z tym badaniem,chociaż myślę,że skoro to jest jakiś marker tarczycy to można co jakiś czas robić,napewno nie robi się tg jak jest tarczyca.
-
Jolaau tobie również dziękuję za wsparcie.
-
Kasia super informacje ;) no to jesteś już spokojna ;)
-
Martyna miniemy się o włos w Gliwicach:) Dzisiaj wyznaczono mi termin na 27 kwietnia
-