Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Pytam o te szkiełka, bo niewiem czy oni je odsyłają skąd je wzięłam, bo słyszałam że tak. Oczywiście jak wychodziłam po konsultacji z dobrymi wiadomościami to zapomniałam o to zapytać
i zostały w Gliwicach :D
-
StrachMaWielkieOczy tak świeciłam w loży pooperacyjnej.... Ja miałam przerzuty do węzłów środkowych. Lekarz powiedział że najlepiej jak bym nie świeciła nigdzie. Ale jak się tylko w loży pooperacyjnej świeci to najlepsze co może być.
-
-
Getta pocieszylas mnie kochana! A świeciłas gdzieś po jodzie?
Mi doktor w Gliwicach powiedział ze raczej zawsze są po operacji jakieś resztki tarczycy, niewidoczne gołym okiem czy na sprzęcie dlatego to tg może być wyższe. Jod ma wszystko wytłuc ale i na to potrzeba czasu.
Ja szkiełka sama zawozilam razem z całą dokumentacja żeby było poprostu szybciej. Po 3 tyg pojechalam po decyzję kiedy ewentualnie jod, zrobiono mi też tsh , wapń, tg i anty tg oraz usg.
-
Massie8989 próbowałam plastrów sutricon ale u mnie się nie sprawdziły....
StrachMaWielkieOczy ja też czekałam pół roku na jod, ale moje tg przed jodem 29 więc wysokie. Po jodzie spadło mi do 19. W listopadzie kontrola w Gliwicach to się dowiem czy spadło czy nie...
-
Jedyny hormon tarczycy jaki został u mnie zbadany to tsh. Było niskie, nie pamiętam teraz ile. Tg nikt mi nie badał.
A co do szczepień to u mnie konieczne jest dostarczenie zaświadczenia o szczepieniu przed operacją.
-
Jedyny hormon tarczycy jaki został u mnie zbadany to tsh. Było niskie, nie pamiętam teraz ile. Tg nikt mi nie badał.
A co do szczepień to u mnie konieczne jest dostarczenie zaświadczenia o szczepieniu przed operacją.
-
Hist-pat.miałam jakoś w połowie lipca! A czy wysylalyscie do Gliwic szkiełka przed konsultacja jeżeli nie miałyscie tam operacji? :D
-
Ja jestem rocznik 84 i my byliśmy obowiązkowo szczepieni w szkole średniej
-
Massie ile masz lat jeśli mogę zapytać :D