Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Paula1234 Skierowanie mieliśmy od lekarza rodzinnego.Numer 32 278 93 17 dzwoń po13 ,a nawet później,bo rano się nie dodzwonisz.
  • Mam mala córkę i to wszystko mnie przeraża chce zyc dla niej .nie wiem co robic co mnie czeka .
  • A takie skierowanie kto musi wystawić .i kto moze pomoc i podać numer do Gliwic .Jestem ostatnio w totalnej rozsypce.
  • Paula chciałam Ci właśnie polecić Gliwice. ... ja tez nie byłam tam operowana ale zarówno mój doktor chirurg który mnie operował jak i mój endokrynolog który sprawę , zawrócił mnie z nad przepaści (sam to tak nazwał ) polecili mi właśnie Gliwice. Malo tego - szpital gdzie mnie operowano posiada instytut gdzie podają jod radioaktywny, ale decyzja była od początku ta sama - Gliwice! Kiedy zapytałam go dlaczego? Powiedział - tam są najlepsi specjaliści. ... skierowanie jest potrzebne. Rejestracja telefoniczna , umawiasz termin , najlepiej zadzwoń sobie wcześniej żeby babki podały Ci dokładnie co ma być napisane na skierowaniu, ja miałam błąd i musiałam dowieźć poprawione. ... w dniu wizyty przyjeżdżasz na miejsce i przy rejestracji przekazujesz skierowanie.
  • 8 lat temu
    Paula1234 Syn miał skierowanie do poradni endokrynologicznej i zarejestrowałam gość telefonicznie do Gliwic ,a podczas wizyty oddałam potem w rejestracji skierowanie.Spróbuj tam są naprawdę dobrzy specjaliści.
  • Dziewczyny czy do Gliwic trzeba miec skierowanie by samemu zacząć sie tam leczyć.
  • 8 lat temu
    Paula1234 Ale przeciwciała CK to chyba z tarczyca nie mają nic wspólnego,raczej z miesniami, sercem.Poczekaj spokojnie do wizyty.
  • StrachMaWielkieOczy. Ja dopiero zaczynam swój podróż bylam na konsylium w Bydgoszczy w szpitalu wojskowym i tam bylam operowana teraz onkologa będę miała w Grudziądzu wizytę pierwsza mam 18 listopada
  • Paula a gdzie się leczysz? ?
  • 8 lat temu
    agula pewnie ze mozliwe :) moja mama miala ponad 17 guzow tarczycy a teraz ma 3 :) guzy lagodne moga sie wchlonac :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat