Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Nie obraźcie się na mnie kochane dziewczyny bo nie mówię tu o kobietach.
Ponieważ mam czterech dorosłych synów i męża wiec wiem jacy są niecierpliwi. Zwłaszcza że w Gliwicach byłam kilkakrotnie. A kierowcami byli chłopcy. Z miłości do ukochanej mamuśki jakoś to wytrzymywali. :D <3 <3
-
Witam wszystkich na forum, jadę jutro do Gliwic na kontrolę 9 miesięcy po operacji trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok ☺ Pozdrawiam was serdecznie ☺ ☺ ☺
-
Paula1234!
Strach ma rację. Ja też miałam wszystkie badania w 1 dzień. Ale ten dzień był bardzo długi. Przyjechałam do Gliwic na 7 rano a wyszłam po 15.
Syn który mnie wówczas przywiózł (a musieliśmy z domu wyjechać o 5 rano a do domu dotarliśmy po 17) stwierdził że w Polsce jeśli chcesz się leczyć musisz mieć końskie zdrowie. :D :D :D
Taka ta młodzież dzisiaj niecierpliwa.
:D :D :D
-
Przepraszam za literówki ale znowu nie zabrałam okularów. Musze iść na piętro a tak naprawdę to mi się nie chce ruszyć sprzed laptopa. Leniwa jestem.. Ale to z racji wieku :D :D :D
-
Zetka!!! Z nieba mi spadłaś!
Nie znalazłam żadnego konkretnego wpisu o Gliwicach. Chciałbym wiedzieć czy do Gliwic mogę wziąć telefon (oczywiście zabezpieczony folią) jak to jest możliwe w innych ośrodkach?
Czy mam wziąć swoją piżamę po ostatnim prysznicu czy dają czystą.szpitalną? Mogę tę swoją później wyrzucić jeśli są takie wymogi ale nie wyobrażam sobie ubierania tej w której chodziłabym kilka dni.
Czy rano przed przyjazdem do Gliwic można zażyć euthyrox czy nie wolno?
Nie miałam zleconego odstawiania leku na kilka miesięcy jak inne pacjentki wypowiadające się na tym forum, więc co mi zlecą? Jk to wygląda?
Czy jest tam telewizor i czy należ wziąć pieniądze na jego oglądanie? Cz nie trzeba?
Widzisz Moja droga, ile tych pytań a wiem że kilka osób tez się wybiera do Gliwic w grudniu. Więc czytających Twój wpis będzie bardzo wiele.
Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam!
-
StrachMaWielkieOczy dzieki za podpowiedz ponieważ ostatnio usłyszałam ze będę tam dwa dni .wiec musialabym sie przygotować odpowiednio do tego
-
1963agata1-życzę ci powodzenia na jodowaniu.ja miałam 2xduży jod w gliwicach gdybyś miała pytania pisz chetnie odpowiem.
-
Dziewczyny wszystko zrobią w jeden dzień, ja tak miałam, badanie krwi a potem w kolejce do usg , następnie do doktora w celu wyznaczenia terminu jodu .
-
ewka22 ja mam wizytę 21 grudnia ale właśnie jedna osoba mnie nastraszyla ze w jeden dzień wyników mi nie porobią i ze zapewne zostane tam na noc .nie wiem na co się szykować bo w jedna stronę będę miała 6godzin jazdy i musze się przyszykować .
-
paulinko ja jak wiesz mam mieć 2 operacje wiec myślę że ta pierwsza potrwa 1 dzień coś mi tam powiedzą zresztą niesadze aby mnie zostawili ot tak sobie odrazu.
bede jeszcze dzwonić z tydz przed to może czegoś sie dowiem a kiedy ty masz wizytę? ps sory za literówki ale klawiatura mi sie zacina