Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Witam u mnie po dzisiejszej wizycie w Gliwicach wszystko ok jak powiedziała dr Krajewska jestem zdrowa a o dziadzie trzeba zapomnieć i tego się trzymam. Agata u Ciebie tez będzie wszystko w porządku trzymam kciuki i miłego jodowania ☺☺☺
  • Cześć dziewczyny! Faktycznie jestem już spakowana. Dzięki naszej kochanej Zetce czuję się pewnie i komfortowo. Jeszcze raz serdecznie dziękuję :D <3 <3 <3 <3 Cały dzień spędziłam w pracy, uporządkowałam wszystkie ważne sprawi i jutro o 5 rano wyruszam na podbój "smoka". Uzbrojona w Wasze życzenia i ciepłe słowa.otuchy na pewno wygram z tym "potworem". :D :D :D
  • 8 lat temu
    ewka 22 po pierwszym jodzie świeciło mi jakieś cholerstwo w śródpiersiu ,miałam CT i pół roku pózniej drugi jod ,nie było łatwo zwalczyć tego dziada ale się udało.Zobaczymy co będzie w poniedziałek jadę na kontrolę po roku czasu. Agata ty pewnie spakowana do spa trzymaj się życzę ci superowych wyników po scyntygrafi :)
  • Agata powodzenia! Trzymam kciuki i zazdroszczę ze będziesz mieć to z głowy! Ja miałam dwa dreny ; jeden wyjęto mi w drugiej dobie a drugi w 4. Ten drugi był dłużej z uwagi na spływająca chlonke, miałam usuwane wezly chlonne prswostronne.
  • Sączki = dreny? Ja miałam dwa, operacje miałam w poniedziałek a dreny ściągnęli mi w czwartek rano tj w dniu wypisu. Ja przed jodem też nie odstawiam Letroxu, czyli jak jadę do Gliwic 1 marca a 3 marca podają mi jod to tego 1 marca mam wziąć jeszcze Letrox tak? :) Bo sama się nad tym zastanawiałam już.
  • 8 lat temu
    mona tak zakładają saczek ale on nie boli nawet przy wyciąganiu mi ściągnięto go w 2 dobie zetka sory ze tak wypytuje ale dlaczego miałaś 2 duże jody? agatko powodzenia jutro na jodzie dobranoc wszystkim ;)
  • 8 lat temu
    przypomniałam sobie o eutyroxie ja w dniu wyjazdu brałam normalnie a w kolejne dni podawali nam szpitalne tabletki.Ja w poniedziałek też mam kontrol w Gliwicach więc już mam stresa ale będzie co ma być czyli ma być dobrze :)
  • Ami123 jeśli to do mnie pytanie o Zgierz to nie pomogę bo ja miałam radiojod w Warszawie. Ale przekopalam rok temu całe forum i kojarzę wpis o jodzie gdzieś na oddziale zamkniętym a nie pokoju jak w Warszawie. Polecam wam przeczytanie całej konwersacji dużo jest informacji o różnych miejscach. W razie pytan sluze pomoca :)
  • 8 lat temu
    Czy może mi ktoś napisać, czy rzeczywiście po operacji każdemu zakładają sączki z pojemnikami i jak długo ma się je założone?
  • Guz mial 0.5cm malutki bez przerzutów lekarz mówi ze same początkowe stadium dopiero co sie zagnieździł

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat