Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13032 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    1963agata1 Kochana na jod ide 3 raz to jakoś przeżyje tylko ten stres i niewiedza co wyjdzie mnie dobija. Bo jakbym wiedziała że jest ok to spoko ale u mnie nie jest ok. I kolejne święta zrypane :D Rok temu dzień po Wielkanocy miałam operacje, potem jodowanie tydzień przed świętami BN a teraz powtórka z rozrywki. paula1234 Gliwice chwalą. Ale z własnego doświadczenia chwale Warszawę. Oddział mały i mniej rygorystyczny szpital. A lekarze fachowi. Ale wiem właśnie że nie tylko Gliwice. W samej Warszawie w 3 szpitalach podają. A wydaje mi się że jak ma być dobrze to gdzie by się człowiek nie leczył tak będzie. Tylko ten komfort z dojazdem jak placówka jest blisko.
  • 8 lat temu
    Kalmara .tak mnie skierowali lekarze .powiedzieli ze nie ma lepszego miejsca od Gliwic a onkolog powiedzial ze jedynie jeszcze Zgierz
  • 8 lat temu
    Kalmara! Witaj ponownie. Nic się nie martw nie takie to straszne. Będziesz się relaksować tak jak ja. Dla mnie to istne nudy. Wszystkiego już próbowałam: książki, gazety, krzyżówki, filmy, telefon i internet, plus sprzątanie (choć niewielkie). Nawet w środę ugotowałam rodzinie zupę a dzisiaj zrobiłam naleśniki. Oczywiście każdy je sobie sam smarował czym tam chciał i zawijał. Ja tylko przewracałam je łopatką na patelni. Zero dotykania! Ale ja chcę do ludzi! ;( ;( ;( ;( ;( Nie potrafię tak siedzieć jak więzień. :/ :/ :/ :/
  • 8 lat temu
    1963agata1 ja może się zrelaksuję po powrocie ze szpitala czyli tydzień przed świętami ale potem ta kwarantanna. To raczej odetchnę po świętach ;) Bo na dzień dzisiejszy to mnie już powoli stres zżera. paula1234 a czemu taki kawał jedziesz? Ze mną w Warszawie na jodzie przeważnie są osoby znad morza.
  • 8 lat temu
    Vjolka tak to moja pierwsza wizyta i nie wiem czego sie spodziewać .sama droga dla mnie by tam dojechać to koszmar bo mieszkam obok Gdanska ale wiem ze musze bo mam dla kogo walczyć byc zyc
  • 8 lat temu
    Messie - to mnie pocieszyłaś bo już myślałam że mam nowy problem.
  • 8 lat temu
    Ewka22 teraz kojarzę, że już o tym pisałaś. Jak był przerzut do węzła chłonnego to też znaczy, że rak naciekał poza torebke tarczycy? Agata po jodzie w szyi chyba każdy świeci - to pozostałości po tarczycy, której nie da się wyciąć w 100%. Grunt, że nie świeciłaś nigdzie indziej :)
  • 8 lat temu
    Moje drogie ja miałam problem z maściami typu Contratubex czy Cepan bo jestem uczulona na cebulę. Skóra mnie piekła i zamiast lepiej było tylko gorzej. Dlatego mój endo przepisał mi Dermatix. Dopiero ta maść dała rezultaty. Blizna jest gładka w dotyku i wygląda trochę jak zadrapanie przez kota.
  • 8 lat temu
    Ewuś Będzie dobrze. Mój też naciekał. Zgodnie z wypisem po jodzie świeci jak cholera. Ale nie będę się martwić na zapas. Kitek Nie stresuj się za bardzo bo masz dbać o spokój córci. Wszystko będzie dobrze. Całuski dla małej! <3 <3 <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Ewuś. Dzięki serdeczne. Spróbuję się jakoś dogadać z panem sprzedawcą :D :D :D Ale to dopiero za kilka dni. Teraz mam ochotę posiedzieć z Wami na forum i poczytać co tam u Was nowego. <3 <3 <3

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat