Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Strach!
Jestem pełna podziwu! Aż Ci zazdroszczę. Ale pogodę to będziecie mieć nieszczególną. Powinnaś dostać medal już za sam start. Jak widać możemy jeszcze spełniać swoje marzenia, robić to co daję nam radość i zadowolenie z siebie. Tak trzymaj!!!. :) :) :) <3 <3 <3
-
Tak piszecie o pogodzie , górach.... to ja się pochwałę ze jutro biegnę swój pierwszy po operacji górski maraton -45km. Limit godzin 10 i głęboko wierzę że się w nim zmieszcze ! Trzymajcie kciuki bo trasa i warunki bardzo trudne !
-
Kalmara -
faktycznie pisałaś że idziesz 3 raz tylko mi to jakoś umknęło tyle tych wpisów na forum że zaczynam się gubić która co pisała. Z pamięcią też coś nie tak.
Współczuję. Faktycznie w okresie świątecznym trudniej znosić przykre rzeczy. Życzę Ci z całego serca aby to był ten ostatni raz! <3
-
1963agata1 Kochana na jod ide 3 raz to jakoś przeżyje tylko ten stres i niewiedza co wyjdzie mnie dobija. Bo jakbym wiedziała że jest ok to spoko ale u mnie nie jest ok. I kolejne święta zrypane :D Rok temu dzień po Wielkanocy miałam operacje, potem jodowanie tydzień przed świętami BN a teraz powtórka z rozrywki.
paula1234 Gliwice chwalą. Ale z własnego doświadczenia chwale Warszawę. Oddział mały i mniej rygorystyczny szpital. A lekarze fachowi. Ale wiem właśnie że nie tylko Gliwice. W samej Warszawie w 3 szpitalach podają. A wydaje mi się że jak ma być dobrze to gdzie by się człowiek nie leczył tak będzie. Tylko ten komfort z dojazdem jak placówka jest blisko.
-
Kalmara .tak mnie skierowali lekarze .powiedzieli ze nie ma lepszego miejsca od Gliwic a onkolog powiedzial ze jedynie jeszcze Zgierz
-
Kalmara!
Witaj ponownie.
Nic się nie martw nie takie to straszne. Będziesz się relaksować tak jak ja. Dla mnie to istne nudy. Wszystkiego już próbowałam: książki, gazety, krzyżówki, filmy, telefon i internet, plus sprzątanie (choć niewielkie). Nawet w środę ugotowałam rodzinie zupę a dzisiaj zrobiłam naleśniki. Oczywiście każdy je sobie sam smarował czym tam chciał i zawijał. Ja tylko przewracałam je łopatką na patelni. Zero dotykania!
Ale ja chcę do ludzi! ;( ;( ;( ;( ;(
Nie potrafię tak siedzieć jak więzień. :/ :/ :/ :/
-
1963agata1 ja może się zrelaksuję po powrocie ze szpitala czyli tydzień przed świętami ale potem ta kwarantanna. To raczej odetchnę po świętach ;) Bo na dzień dzisiejszy to mnie już powoli stres zżera.
paula1234 a czemu taki kawał jedziesz? Ze mną w Warszawie na jodzie przeważnie są osoby znad morza.
-
Vjolka tak to moja pierwsza wizyta i nie wiem czego sie spodziewać .sama droga dla mnie by tam dojechać to koszmar bo mieszkam obok Gdanska ale wiem ze musze bo mam dla kogo walczyć byc zyc
-
Messie - to mnie pocieszyłaś bo już myślałam że mam nowy problem.
-
Ewka22 teraz kojarzę, że już o tym pisałaś. Jak był przerzut do węzła chłonnego to też znaczy, że rak naciekał poza torebke tarczycy?
Agata po jodzie w szyi chyba każdy świeci - to pozostałości po tarczycy, której nie da się wyciąć w 100%. Grunt, że nie świeciłaś nigdzie indziej :)