Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Nie był to drastyczny spadek wagi,ale był.Każdy organizm reaguje inaczej. Po naszej przeszłości boimy się, że każdy objaw odbiegający od normy to może jakiś nowy nowotwór... Też tak mam.
  • 8 lat temu
    Vjolka a powiedz mi chudłaś w tej nadczynności bo ja mam dawke 150 i strasznie szybko chudne! Wynik tsh odbieram dopiero jutro to bede wiedziec czy tez mam nadczynność
  • 8 lat temu
    Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi !
  • 8 lat temu
    Mell przy mikroraku normy ustalają na innym poziomie niż przy większych guzach/przerzutach. Pewnie masz normę 0,4 - 1,0 tak? Jak masz TSH w tych widełkach to dawka jest ok.
  • 8 lat temu
    Ja od początku mam dawkę 125.
  • 8 lat temu
    cztery razy 150 i trzy 125. Tsh nie wiem bo jestem po podnoszeniu to pewnie ponad 100
  • 8 lat temu
    Ja mam narazie 100, ale tsh mam zbadać dopiero za kilka dni.
  • Ja biorę dawkę 150 euthyroxu i ostatnie tsh miałam 0.11
  • 8 lat temu
    Ja mam 125,wcześniej miałam,100, później 125,następnie na zmianę ze 137,ale wpadłam w za dużą nadczynność.
  • 8 lat temu
    Hej Dziewczyny napiszcie proszę jaką macie obecnie dawkę hormonu. Z góry dziękuję ☺

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat