Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Vjolka a możesz mi napisać ile schudłaś i w jakim czasie?
  • 8 lat temu
    Mell 80 w Gliwicach podnieśli mi Eutyrox do 112 i taka dawkę biorę od maja. TSH mam 0,2 i endokrynolog powiedział, że jest ok. Tylko od jakiś 2 miesięcy serce mi kołacze tak dziwnie. Endo przepisała mi Propranolol.
  • 8 lat temu
    Nie był to drastyczny spadek wagi,ale był.Każdy organizm reaguje inaczej. Po naszej przeszłości boimy się, że każdy objaw odbiegający od normy to może jakiś nowy nowotwór... Też tak mam.
  • Vjolka a powiedz mi chudłaś w tej nadczynności bo ja mam dawke 150 i strasznie szybko chudne! Wynik tsh odbieram dopiero jutro to bede wiedziec czy tez mam nadczynność
  • Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi !
  • Mell przy mikroraku normy ustalają na innym poziomie niż przy większych guzach/przerzutach. Pewnie masz normę 0,4 - 1,0 tak? Jak masz TSH w tych widełkach to dawka jest ok.
  • Ja od początku mam dawkę 125.
  • cztery razy 150 i trzy 125. Tsh nie wiem bo jestem po podnoszeniu to pewnie ponad 100
  • 8 lat temu
    Ja mam narazie 100, ale tsh mam zbadać dopiero za kilka dni.
  • Ja biorę dawkę 150 euthyroxu i ostatnie tsh miałam 0.11

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat