Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Vjolka a możesz mi napisać ile schudłaś i w jakim czasie?
-
Mell 80 w Gliwicach podnieśli mi Eutyrox do 112 i taka dawkę biorę od maja.
TSH mam 0,2 i endokrynolog powiedział, że jest ok. Tylko od jakiś 2 miesięcy serce mi kołacze tak dziwnie. Endo przepisała mi Propranolol.
-
Nie był to drastyczny spadek wagi,ale był.Każdy organizm reaguje inaczej. Po naszej przeszłości boimy się, że każdy objaw odbiegający od normy to może jakiś nowy nowotwór... Też tak mam.
-
Vjolka a powiedz mi chudłaś w tej nadczynności bo ja mam dawke 150 i strasznie szybko chudne! Wynik tsh odbieram dopiero jutro to bede wiedziec czy tez mam nadczynność
-
Dzięki dziewczyny za wasze odpowiedzi !
-
Mell przy mikroraku normy ustalają na innym poziomie niż przy większych guzach/przerzutach. Pewnie masz normę 0,4 - 1,0 tak? Jak masz TSH w tych widełkach to dawka jest ok.
-
Ja od początku mam dawkę 125.
-
cztery razy 150 i trzy 125. Tsh nie wiem bo jestem po podnoszeniu to pewnie ponad 100
-
Ja mam narazie 100, ale tsh mam zbadać dopiero za kilka dni.
-
Ja biorę dawkę 150 euthyroxu i ostatnie tsh miałam 0.11