Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mona ja tez się waham gdzie iść na dalsze leczenie. 3 lekarzy mi mówiło, że nie ma różnicy cdzie bo standardy leczenia wszędzie sa takie same. Wolałabym w Krakowie bo bliżej, ale moze jednak w Gliwicach lepiej? Nie wiem... Narazie jestem zapisana do Krakowa, a jak cos to przeniosę sie z papierami tam.
-
W moim szpitalu też mało osób idzie na jod ale wiem że lekarze są bardzo dobrzy. I nie zamieniłabym Warszawy na Gliwice. A miałam propozycje żeby tam się leczyć. Co Ci mogę powiedzieć - musi to być Twoja decyzja. Jeśli lekarz Ci poleca Kraków może warto zobaczyć jak tam jest zawsze możesz zmienić decyzje i pojechać do Gliwic.
-
W Krakowie na Kopernika jest zakład medycyny nuklearnej i tam podają jod. Ja byłam operowana w Krakowie i dlatego mój lekarz skierował mnie tam właśnie na jod. Powiedział ze na jod w Krakowie czeka się około 2 tygodni wiec jest to dość szybko, ale zastanawia mnie dlaczego tak mało osób tam bierze jod. Na forum nie natrafilam na nikogo kto tam miał jodowanie. Niby jod jak jod podają tabletkę i po sprawie a przecież w Krakowie tez są dobrzy lekarze wiec nie wiem co robić.
-
informacje mam ze strony http://ruchspoleczny.org.pl/kampanie/motyle_pod_ochrona-31/lista_osrodkow_medycznych-17.html .
-
Mona12 a co Ci chirurg polecił? Mi sie wydaje że jest jod w Krakowie w Szpitalu Uniwersyteckim.
-
Witaj Mona moim zdaniem nie ma jodu w Krakowie tylko w Gliwicach gdzie i tak będziesz musiała dostarczyć swoje wyniki i ostateczną decyzję co do jodu podejmą Gliwice pozdrawiam serdecznie ☺
-
Czy ktoś z was miał jod w Krakowie? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć informacji o jodowaniu w Krakowie.
-
Właśnie dotarłam do domu po wizycie. Potwierdziło się że to rak brodawkowaty, ale tego to się spodziewałam. Nie ma przerzutow do węzłów, ani naciekow, wiec jest dobrze i dziada juz nie ma we mnie. Lekarz zalecił jednak jod. Teraz muszę zdecydować, czy jod w Krakowie czy w Gliwicach.
-
-
Iwi29 chodzi Ci o Jurecka-Lubieniecką?