Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
kasia
tez tak mysle - no ale teraz nie ma co gdybac - bylo minelo :)
bania
wiem ze pewnie glupie mysle przychodza Ci do glowy ze moze to..... ale mysle ze wszystko wroci do normy :) mialas jod - hormonki sie rozregulowaly wiec to pewnie od tego :)
-
Cześć dziewczyny;)
Co do wyników męża to biopsja nic nie wykazała i mąż ma operacje w lipcu na usunięcie tego ale lekarz powiedział , że może coś wyjść przy operacji ale może to też być zapalenie tarczycy ale usunąć trzeba ale Dzięki Bogu, że biopsja dobrze wyszła. Dzięki Bogu, że sie niepotwiedziło usg. Trzymajcie się kobitki. Trzymam za Was mocno kciuki i powiadomomie Was jak już bedzie po operacji. Pozdrawiam Was cieplutko;)
-
Witam,
u mnie niby cieplej ale nadal wieje, brrrr. Mam nadzieję, że uda się wyjść na dwór bo mały zaczyna świrować już w domu ;o)
Bania,
polecamy się an przyszłość. Unormują się trochę hormony to wszystko wróci do normy.
Jalowska,
teraz musicie poczekać na wynik histo po operacji bo wtedy będzie 100% diagnoza. Biopsja nie zawsze pokrywa się z wynikiem histo po. Nie ma co się martwić na zapas. Trzymam kciuki i wiem że wszystko będzie dobrze.
-
jalowska
Bardzo sie ciesze :) teraz jeszcze operacje i po sprawie :) tak jak lekarz powiedzial to wcale nie musi byc rak :) i jest wieksze prawdopodobienstwo na to ze guz jest lagodny :) tylko 2% guzow tarczycy sa zlosliwe - na dodatek to raczej choroba kobiet i BARDZOOO malo facetow na to choruje
wiec glowa do gory bedzie dobrze :)
-
Witajcie
Ja zawsze powtarzam każdemu że wiara czyni cuda i jak ktos wierzy to musi być dobrze nie ma innej opcji
Dziewczyny dalej mi coś słabo ale daję radę bedzie dobrze pozdrawiam serdecznie
-
napewno bedzie dobrze :) tez w to wierze :)
-
Hej,
ja odebrała wyniki-wszystko dobrze, tyreoglobuliny b.niskie. Tsh trochę za niskie ale nie mocno więc jutro endo zapewne mi zdejmie już całkowicie dawkę 125ug i będę tylko na 100ug.
Miłego wieczoru.Dobranoc.
-
-
Ja po lekarzu. Zadowolony z wyników, trochę powspominaliśmy jak to było 5 lat temu ;o) on pożalił się na nasz nfz i jego głupie pomysły. Następna wizyta za 3 m-ce i wtedy będę musiała też sprawdzić jeszcze poziom wapnia, potasu i parathormon.
Miłego weekendu.Buziaki.
-
Jak miło się czyta dobre wiadomości tak trzymać dziewczyny a teraz wakacje więc szykujcie się na fajnie spędzony czas dość kłopotów i zamartwiania się u mnie słonko świeci jak szalone i zrobił sie upał nieziemsiki a mi ciągle zimno pewnie jutro będzie lepiej miłego dnia pozdrawiam serdecznie