Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • 4 lata temu

Dziękuję za odpowiedzi i rady :) 

Miejscowość operacji to Inowrocław.

• isia73-i jak po jodowaniu?

• 4 lata temu

Czy jest ktoś z inwazją naczyń i przerzutami odległymi?

• zarenka-ja nie pomogę bo sama dopiero czekam na operację 18.05. a ile czekałaś na wynik hist.pat.po operacji? Gdzie byłaś operowana? Gdzie masz przerzuty?Czytam forum od początku i były tu dziewczyny z przerzutami do kości i płuc, z tego co pisały to jod sobie z tym radzi tylko leczenie dłuższe, a ty już miałaś jod?

• 4 lata temu

operację miałam 12.02. Na wyniki hist. czekałam prawie 6 tygodni w Centrum Onkologii w Warszawie. Jod mam dopiero 22.06 a wyniku hist. napisali że obecna inwazja naczyń co może oznaczać że już gdzieś się zadomowil. Oby jeszcze nie:(

• 4 lata temu

zarenka trzymaj się, będzie dobrze bo musi być 💪

A czy po operacji były lub występują jakieś dolegliwości w tym na które trzeba szczególnie zwrócić uwagę?

• 4 lata temu

ja po operacji czułam się świetnie ale trzeba uważać na objawy tężyczki. 

• 4 lata temu

Mama dziś wyszła że szpitala, czuje się dobrze ale jest osłabiona.

Po jakim czasie po operacji usunięcia tarczycy i węzłów chłonnych można mieć radioterapie w Gliwicach?

• pomoc 57- a nie jodoterapie?

• 4 lata temu

Patrycja tak ;) ale co dokładnie po wyniku badań histo.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat