błękitnadżasta... ja byłam przyjęta w niedziele a w poniedziałek miałam operacje . A do domu wracałam w piątek. Lecz wszystko zależy od danego przypadku. Niektórzy szybciej wychodzą a inni później. Ja miałam jeszcze ze sobą swoją poduszkę bo jednak po operacji mnie strasznie bolała szyja . A tak to wszystkie dokumenty i wcześniejsze badania. Przybory higieniczne ,piżamy ręcznik gumowe laczki bo do kąpieli lepiej mieć inne . I coś na zabicie nudy ,chociaż z reguły zawsze trafi się na kogoś fajnego w sali wiec można sobie pogadać 😊
Dziewczyny mam pytanie jak u Was z wapni em po operacji ? Jestem ponad 2 lata po usunięciu tarczycy i prawdopodobnie tylko 1 przytarczycy ( bo tak do końca to nie wiadomo). Cały czas suplementuję wapno 2000 jednostek, alfadiol 0,5 , witaj. D3 4000 , k2mk7 i nieszczesna dieta niskofosforanowa. Wapń i fosfor mam w normie. Jak sprawdzić czy przytarczyce podjęły pracę? Onkolog mówi zmniejszyć wapno, endokrynolog zmniejszyć alfadiol, ale żaden nie rozpisał na jak długo i po jakim czasie i jakie badania powinnam zrobić. Możecie coś poradzić w tym temacie ?
witam
Proszę pomóżcie bo rozpadam się na kawałki
Chodzi o moją córkę 18lat
W skrócie guzek biobsja grupa 5 podejrzenie nowotworu brodawkowatego decyzja operacja
Dzisiaj otrzymaliśmy wyniki histopatologiczne po operacji
Wycieta cała tarczyca i część węzłów chłonnych w opisie MPT1BN1 skierowanie na jod do Gliwic
Co oznacza ten wynik i co ja czeka ?
Proszę pomóżcie to moje jedyne dziecko....