Witam Was serdecznie. Też jestem po wycięciu całej tarczycy i okolicznych węzłów chłonnych. Badanie śródoperacyjne potwierdziło raka brodawkowatego. Operowana byłam w MSWiA w Gdańsku przez Dr Osękę, polecam ten szpital. U mnie bez komplikacji, w drugiej dobie zostałam wypisana do domu. Czuje się bardzo dobrze tylko gardło boli przy przełykaniu i zastanawiam się jak długo to potrwa. Jak było u Was?
Pozdrawiam
magows
Gardło boli okolo 2 tygodnie ;) muszę dodać, że po operacji też czułam się bardzo dobrze ;) teraz zaczęłam odczówać brak tarczycy i walke o prawidłowy poziom hormonów... dużo śpię, szybciej dochodzi u mnie do tzw. "wyczerpania materialu", dużo leżę... jestem leniwa co tu dużo gadać, ale też szybciej się denerwuję... oczywiście nie wszyscy tak mają ;)
Gdańsk to moje rodzinne miasto ;) mieszkałam tam kuuupe lat ;) pozdrawiam i zdrowia.
Ps. Wapń kontroluj... zwracaj uwage na mrowienia dloni, stop i okolic ust jesli tylko poczujesz idz do lekarza. Mi wapn zaczal spadac dopiero w 3 dobie po operacji ale na szczescie bylam w szpitalu jeszcze ;)
Kitek
Dam jeszcze sie wykazać obecnemu. Badania z krwi jakieś porobił i wszystko ok. Łykam jakieś prochy od alergii. Zdjęcie płuc miałam w 2015roku a już wtedy kasłałam i było czysto. Może taka moja uroda ;)
OlaManola jeśli chodzi o denerwowanie hmmm były momenty że miałam ochotę rzucać tym co miałam pod ręką ;) Niestety pozostało mi szybkie denerwowanie :(
OlaManola
Dziękuję za odpowiedź 😊
Jestem dziś trzecią dobę po operacji, mrowień nie było i mam nadzieję że tak już zostanie.
Co do hormonów to jako, że leczę się na Hashimoto, łykam letrox 100 i przy tej dawce zostane aż do wizyty u endo z wynikiem histopat. Napewno czeka mnie jod bo jeden z węzłów był duzy, pewnie przerzut
A co proponujecie na blizny?
Pozdrawiam
Mi polecono CEPAN masc o zapachu cebuli ;) troche smierdzi ale ponoc pomaga gojeniu soe ran i wlasnie na blizny ze nie sa tak widoczne.
Ja jestem miesiac po operacji i mam 175 euthyroxu, a z tego co wiem co bardzo duzo kobiet bierze nawet wieksza dawke.
Przypuszczam ze do Zgierza bedziesz jechala?