Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Mona12 dzięki za odpowiedz :) Czyli wygląda to tak samo jak przy jodzie leczniczym, tylko z pominięciem izolatki. Zastanawiam się, czy na ten okres będę mogła wziąć zwolnienie od lekarza rodzinnego. Zmieniłam pracę i nie wiem czy chcę tam wcześnie o tym mówić. Jakie Wy macie do tego podejście?

• Witam! W środę jadę na kontrole do Gliwic. Nie ukrywam,że bardzo się boję bo przez ten rok nie miałam robionego USG i nie wiem czy mi tam wszystko dobrze wycięli i czy się wszystko ładnie zagoiło i czy nie będzie potrzebny jod diagnostyczny.Wszystko ma się okazać w środę. Czy orientujecie się jak wygląda taka wizyta po roku od operacji?. Jakie robią badania itp. Na karcie mam napisane tylko że trzeba sie zgłosić wcześniej na badania krwi. Za wszelkie informacje dziękuję i proszę trzymajcie kciuki. Pozdrawiam.

• 7 lat temu

Pozdrawiam wszystkich ciepło :-) 3 

• 7 lat temu

Tenia nie stresuj się,  zrobią badania krwi,usg i powiedzą do zobaczenia za rok:-) 

• vjolka

dziękuję za odpowiedz. Mam nadzieję że tak będzie, że wyniki będą dobre.Pozdrawiam😊

• 7 lat temu

na jod idę 26 lipca, za tydzień :-\ oby szybko minęła mi rozłąka z dziećmi...

• Wpis edytowany dnia 19-07-2017 13:01 przez tenia02
  • Kitek wiem że rozłąka z dziećmi nie jest fajna, ale zleci i bedzie dobrze.

Ja dzisiaj byłam w Gliwicach przyjechałam po 7 a po 10 juz wyszłam z instytutu. Niestety była awaria w laboratorium i nie mam wyników z krwi. USG było piękne jak sam pan doktor stwierdził wiec kolejna wizyta w listopadzie 2018 roku. 😊

• Ile się czeka orientacyjnie na jod po operacji tarczycy w Gliwicach?

• Tenia to prawie się minęłyśmy, ja miałam aż 27 numerek a Pan doktor to chyba wszystkim mówi to samo🙂 PIĘKNIE do zobaczenia za rok😁

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat