Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    U mnie bez zmian, po staremu. Pod koniec miesiąca idę do endo i muszę zrobić badania tsh i tyreoglobuliny. I jak nigdy trochę obawiam się wyników.
  • 12 lat temu
    ups.. nie napisalam calego nicku ale pytanie moze skierowac do Was dwoch :) :)
  • 12 lat temu
    Ona25,
    do której Kasi to pytanie? ;o) Chyba do Kasi82 ?, bo ja tu często zaglądam.
  • 12 lat temu
    kasia
    jak co tam u Ciebie slychac wszystko ok ?
  • 12 lat temu
    Kasiu82,
    proszę bardzo:
    Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Marii Skłodowskiej-Curie
    ul.Parzęczewskiego 35
    95-100 Zgierz
    Oddział Medycyny Nuklearnej i Endokrynologii Onkologicznej
    tel.:42-7144394

a tu link do ich strony http://www.wss.zgierz.pl/kontakt.html

:o)
  • 12 lat temu
    HEJ DZIEWCZYNY
    DAWNO MNIE NIE BYŁO NA FORUM ALE WIDZĘ ŻE U WAS WSZYSTKO DOBRZE :) CZY MOŻECI MI PODAĆ ADRES DO ZGIERZA Z GÓRY DZIĘKUJE I POZDRAWIAM
  • 12 lat temu
    Kinia będzie dobrze pozytywne nastawienie to połowa sukcesu dzielna dziewczyna z Ciebie dasz radę
    Pozdrawiam serdecznie miło spędzajcie czas
  • 12 lat temu
    mam nadzieję że nie będzie źle i będę miała siły na opiekę na Emilką i ćwiczenia...:)
  • 12 lat temu
    Kinia,
    ja 3 razy byłam bez hormonów. Pierwszy raz zaraz po operacji, potem 2x przed kontrolami (6 i 18 m-cy od cięcia). Najgorzej zniosłam to za pierwszym razem ale pewnie na to złożyło się kilka czynników-sama operacja i brak hormonów ponad 7 tyg.. Najlepiej o dziwo zniosłam odstawieni przed ostatnią kontrolą.
    Dobrze, że trener wie o operacji.

Bania,
    ładnie to ujęłaś "specyficzny kraj", a o NFZ to nawet szkoda pisać i nerwy sobie szarpać.

Miłej soboty.
  • 12 lat temu
    Kinia to ty młode dziecko jesteś ja to już babcia i syna mam tylko trochę młodszego od ciebie więc napewno będzie ci łatwiej czego życzę z całego serca
    Dziewczyny a szczególnie ONA Polska to specyficzny kraj a nasz NFZ dba byśmy się nie nudziły wczoraj moja lekarz wypisała mi zapas leków na dwa miesiące bo ponoć od lipca znowu zaczną się szpoki z receptami wszystkie będą płatne 100 % coś tam nie podpisali a pocjenci dostaną po d... jak zwykle góra się kłuci a my na dole cierpimy nic to koniec narzekania trzeba miło spędzać czsa w końcu jest sobota pozdrawiam serdecznie słonka i uśmiechu życzę odpoczywajcie jak kto lubi

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat