Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ona,
    nie ważne, która godzina, napisz koniecznie.
    Zobaczysz na strachu się skończy.
  • 12 lat temu
    u Was bedzie pozno jak wroce ale napewno napisze - nigdy jeszcze sie tak nie balam :(((
  • 12 lat temu
    Ona,
    zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& i daj znać koniecznie po wizycie!
    Wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Miłego dnia.
  • 12 lat temu
    Ona
    oczywiście że będę trzymać kciuki napewno bedzie wszystko super dobrze tego ci życze z całego serca buziaki

wszystkim życzę milo spędzonego dnia pozdrawiam
  • 12 lat temu
    kochane kobitki trzymajcie za mnie kciuki jutro ! (sroda) mam wizyte u lekarza dotyczaca innego raka ! STRASZNIE sie boje :(
  • 12 lat temu
    bania

wiec co lekarz mi nawet zabronila smarowac rane a potem blizne ! dlatego sie dziwie ze dla niektorych lekarze karza a dla niektorych zabraniaja - co do mycia powiedziala ze pierwszy miesiac zebym nie dotykala jej - tylko ze jak bede myla glowe to jak bede ja splukiwala to niecha ta piana scieknie po ranie :)
  • 12 lat temu
    Witam
    mi tez nic lekarz nie mówił o masowaniu bliznya wcale jej nie widać niczym też jej nie smarowałam lekarz kazał tylko myć szarym mydłem
    Dziewczyny u mnie też zrobiła się ładna pogoda słoneczko świeci i jest nareszcie lato pozdrawiam serdecznie i miło spędzajcie czas
  • 12 lat temu
    Kasia mam być ok. 5 dni. Wielkości dawki nie znam.
  • 12 lat temu
    Gosia,
    mi też nie kazano masować blizny. Jedyne zalecenie jakie miałam to jak się wygoi to smarować contratubexem/cepanem.
  • 12 lat temu
    gosia

ja nie musialam masowac - mojej blizny wogole nie widac - z tego co sie domyslam lekarz kazal Ci masowac po to zeby nie powstal blizniowiec - zeby blizna byla plaska :)

niestety nie wiem jak czesto trzeba to robic ale napewno ktos inny sie odezwie i Ci powie :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat