Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Massie matko jedyna alez Cie dzisiaj przewalkowali ! tyle badan , ze wcale sie nie dziwie Twoim nerwom ! to wsztstko kosztuje czlowieka tyle zdrowia , ze szkoda gadac :( ja rowniez panikuke w takich sytuacjach , nie ukrywam , ze taki ze mnie "bohater". podziwiam wsztstkich ktorzy ze spokojem robia badania i przyjmuja diagnozy !trzymam mocno kciuki niech to bedzie grasica !!!! <3 <3 <3
-
Messie dobrze ze robią wszystkie badania. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki :) nie ma innej opcji <3 <3 <3
-
no wlasnie Gliwice z tego slyna ze nie bagatelizuja absolutnie niczego ! musza byc pewni na 100%
-
Gliwice robią wszystkie badania i to jest ich plus. Dlatego właśnie tak dużo osób tam właśnie się leczy :)
-
kurwa ja juz w stresie ! boje sie ze nie wyjde jutro :/ Massie jaki mialas pomiar dzien przed wyjsciem ? pamietasz ? ja mam 36 a musi byc max 20 :/ wnioslam tutaj 6x1,5 l z tego wypilam juz 4 , dodatkowo pije ok 5 herbat jeszcze. kolezanka z sali wziela 2 butelki 1,5 l i wypila 2/3 jednej poza tym zero kaw i herbat i spadlo jej do 30 ! no nic stawiam dzisiaj wszystko na jedna karte i pije wszystko co mam ! technik powiedxial ze powinno spasc ale wystarczy ze bede miala 21 i juz nie wyjde :/
-
strach nie stresuj się tak, byle scyntygrafia wyszła ok a dzisiaj się wykapiesz zmienisz piżamkę i jutro pomiar będzie dobry, powodzenia!!!
-
tak wiem , o scyntygrafii nawet nie mysle bo chyba padne z nerwow :/ Boze ile mnie to wszystko zdrowia kosztuje ;(
-
Strach
Kochana spokojnie po umyciu i założeniu czystej piżamy spadnspadnie co najmniej poniżej 10 jeszcze chwila i jutro będziesz w domku.Massie pewnie nie miała dzień wcześniej pomiaru tak jak ja bo w weekendy nie ma techników przychodzą w pon. rano. Doskonale Ciebie rozumiem bo sama w tej "izolatce"dochodziłam od zmysłów a moja psychika kierowała 1000 myśli na godzinę.Dobrze ze ze nie siedzisz tam sama i masz z kim pogadac:) zająć myśli.Jutro z rana svyntygrafia wypis i do domku .Trzymam kciuki za dobre wyniki:)!
Massie faktycznie masz jeszcze trochę niewiadomej ale skoro lekarze tak podejrzewają no na bank tak jest 90% to bardzo dużo prawie 100:)szkoda że każą Ci do 30 czekać.
-
Strach mnie robili pomiar w dzień wypisu. W piątek tabletka, w niedziele wieczorem kapiel,. w poniedziałek pomiar i wypis. Miałam 6.
-
Mam pytanie a te tabletki sa duzr do polkniecia?bo ja od zawsze rozduszam tabletki chyba ze sa bardzo malutkie jak tic tac to mi sie uda,czy w razie co mozna podac w zastrzuku
Dziekuje z gory za odp