Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13066 odpowiedzi:
  • Ewela super wieści :)
  • Massie masz jakieś info odnośnie glosni ? :D
  • Magdalena.92 i jak wieści po wizycie w CO Wawa?
  • A co powiecie na wieści z dzisiaj odnośnie podniesionego poziomu radiojodu 131 w Polsce w dn 9-16 stycznia? http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/radioaktywny-jod-w-polsce-stezenie-izotopu-w-europie,717854.html Ja jestem wściekła, że taka informacja została utajona. Nie wiem czy ten poziom rzeczywiście nie miał znaczenia dla osób oczekujących na terapię radiojodem i dzieci.
  • Strach tzn o jakie info chodzi? Bo nie rozumiem :) Na tej moje kartce od laryngologa? Niestety nie umiem odszyfrować co tam w ogole jest napisane. Same ślaczki i wężyki :D Anulka123 no nieźle... Ale mnie już chyba nic nie zdziwi. A że zataili, hmmm zawsze tak robią. A Polska jak to Polska, zawsze przoduje tam gdzie nie trzeba.
  • Czekam na wyniki biopsji będzie za 3 tygodnie a do tego czasugerować po drodze tylko endokrynolog 1 marca zobaczymy co powie ob sprzed 2 miesięcy było 1 a teraz 26 . Zobaczymy co będzie. Dzięki dziewczyny póki co nie martwię się ???
  • Massie myślałam że będziesz dzwonić do Gliwic i pytać o to badanie czy potrxebne dokładne wymiary czy wystarczy zwykły opis bez parametrów :)
  • Cyganecxka czekaj spokojnie ja miałam raka i ob 2 więc znowu widzisz ze nijak się to ma do diagnozy :)
  • Za 2 tyg Gliwice aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • StrachMaWielkieOczy to będzie Twój pierwszy jod?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat