Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziewczyny karta juz sie wypelnia :) dziękuję za podpowiedzi.
Powiedzcie mi jeszcze w jakim zakresie działa ta karta? Czy tylko wylacznie do ustalenia przez specjalistów i onkologa czy rzeczywiście jest to nowootwor zlosliwy. Mama ma juz wyniki biopsji ktore nie wskazuja jednoznacznie na zmiany zlosliwe a tylko przypuszczenie, a takze skierowanie naa operacje. Tak wiec czy posiadanie dilo przyspieszy ja czy w tym wypadku nie bedzie miala ona znaczenia? Przepraszam za chaotycznoac moich zapytan, ale poruszam sie po trmacie po raz pierwszy i nie wiem czy do konca wszystko dobrze rozumiem.
-
Magdalena może skontaktuj się ze szpitalem w Wieliszewie jest to mały szpitalik specjalizują się w różnych operacjach onkologicznych i może tam nie ma tych drastycznych terminów
-
Ja za tydzień o tym czasie będę już po połknięciu tabletki z jodem :(
-
Massie8989 jak Cię przyjmują na oddział w środę to tabletki w ten sam dzień nie dostaniesz chyba ze miesiąc wcześniej odstawialas tabletki ale to i tak dają po dwóch dniach najpierw jesteś na innym oddziale a dopiero potem idziesz na oddział dawek wysokich.Nie martw się po jodzie będzie już tylko lepiej trzeba poleżećsile każdą a potem już ż gorki:)będzie dobrze!
-
kitek mam takie pyt bo ty chyba jestes z krakowa a ja szukam własnie fajnego tj bardzo dobrego endokrynologa i chciałam zapytac do kogo chodzisz i czy polecasz oraz ew namiary na niego
-
ale w sumie to jest pyt do wszystkich osób z okolic krakowa :)
-
a zwłaszcza tych które maja problemy z wapniem po operacji
-
Ewka22 ja teraz chodzę do przychodnia na Kopernika do dr Trofimiuk-Müldner, bardzo sympatyczna, wszystko wyjaśnia dokładnie wiec mogę ja polecić. Opinie tez ma bardzo dobre z tego co czytałam. Wiem ze przyjmuje tez prywatnie w kilku miejscach, ale musialabys sprawdzić gdzie dokladnie. Chodzę tez czasem do endokrynologa w medicover ale to bardziej po jakies skierowania.
-
Ja polecam dr Marka Żółcińskiego z Krakowa. Wspaniały lekarz z ogromną wiedzą i wielkim sercem. Poprowadził mnie przez okres od podejrzeń do operacji cały czas służąc wsparciem i ani przez chwilę nie pozwolił wątpic ze co będzie nie tak. To nie jest lekarz z tych - o ma pani problem to sobie sama radz. Dzięki niemu byłam operowana miesiąc od diagnozy budzącej podejrzenia . Oprócz tego cały czas kontakt mailowy i słowa wsparcia. Polecam wszystkim
-
Czesc, pisze w innyn watku ale teraz poszukuje tez dobrego endokrynologa w Krakowie. Strachma wielkie oczy chodzisz do tego lekarza prywatnie czy na NFZ, gdzie przyjmuje ?